Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι είναι νικητής: «Ο τουρκικός λαός μου έδωσε την εντολή»

Επικαλούμενος τα ανεπίσημα ακόμη αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι «ο λαός μου εμπιστεύτηκε την ευθύνη του προέδρου της Δημοκρατίας».

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι είναι νικητής: «Ο τουρκικός λαός μου έδωσε την εντολή»
"Ο τουρκικός λαός μου έδωσε την εντολή", με βάση τα ανεπίσημα ακόμη αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε υποστηρικτές του στην Κωνσταντινούπολη.

"Τα ανεπίσημα αποτελέσματα των εκλογών είναι σαφή. Σύμφωνα μ' αυτά, ο λαός μου εμπιστεύτηκε την ευθύνη του προέδρου της Δημοκρατίας", είπε. Διαβεβαίωσε επίσης ότι οι Τούρκοι ψηφοφόροι έδωσαν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στο Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και τους συμμάχους του.

"Ελπίζω ότι κανείς δεν θα πλήξει τη δημοκρατία ρίχνοντας σκιές στις εκλογές και τα αποτελέσματα για να κρύψει την αποτυχία του", πρόσθεσε. "Είναι η ώρα να επικεντρωθούμε στο μέλλον της χώρας μας, αφήνοντας πίσω μας τις εντάσεις της προεκλογικής περιόδου", τόνισε.

Ο Ερντογάν υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει "με αποφασιστικότητα" να βελτιώνει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού και δεσμεύτηκε ότι δεν υπάρξει καμία οπισθοχώρηση "από την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην τουρκική οικονομία και τη δημοκρατία".

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε επίσης ότι θα συνεχίσει τον αγώνα του εναντίον "εκείνων που μας απειλούν μέσω τρομοκρατικών οργανώσων" και ότι θα λάβει μέτρα για να αυξήσει την αξιοπιστία του δικαστικού συστήματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v