Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε φοροελαφρύνσεις πάνω από 1 δις θα αναφερθεί ο Τσίπρας στη ΔΕΘ

Προεκλογικό τοπίο επιδιώκει να διαμορφώσει η κυβέρνηση

  • Real.gr
Σε φοροελαφρύνσεις πάνω από 1 δις θα αναφερθεί ο Τσίπρας στη ΔΕΘ

Το 1 δισεκατομμύριο ευρώ ενδέχεται να ξεπεράσουν τελικά οι μόνιμες φοροελαφρύνσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση για μετά την ολοκλήρωση του 3ου προγράμματος τον Αύγουστο.

Του Φοίβου Κλαυδιανού

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr, στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, την Δευτέρα, έγινε ενημέρωση ότι ο μόνιμος και παραμετροποιημένος δημοσιονομικός χώρος που φαίνεται να διαμορφώνεται πάνω από το 3,5% του επίσημου στόχου του προγράμματος, θα κυμανθεί γύρω στα 1.1 δις ευρώ. Το γεγονός αυτό επιτρέπει στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε φοροελαφρύνσεις μεγαλύτερες των 700-750 εκ που υπολόγιζε αρχικά, με το τελικό τους ύψος να αναμένεται να ξεπεράσει το 1 δις, αφού ένα μικρό ποσό αφεθεί στη άκρη ως μαξιλάρι ασφαλείας.

Σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν στο ΠΣ, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να δοθεί αυτό το ποσό σε φοροελφρύνσεις στοχευμένες σε όσους έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση. Σε αυτή την κατηγορία περιλαμβάνονται, συγκεκριμένα, τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα, τα οποία βρίσκονται σε αντικειμενικά δύσκολη θέση και τα μεσαία στρώματα, τα οποία έχουν επιμεριστεί τον κύριο όγκο του βάρους της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Διαβάστε περισσότερα στο real.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v