Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ατυχή και αντιπαραγωγική» η ψηφοφορία σύμφωνα με τη Χ.Κλίντον

Η υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών επέκρινε την Πέμπτη, την θετική ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, μέσω της οποίας δόθηκε καθεστώς «κράτους παρατηρητή» στην Παλαιστίνη...

  • Real.gr
«Ατυχή και αντιπαραγωγική» η ψηφοφορία σύμφωνα με τη Χ.Κλίντον
Η υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Χίλαρι Κλίντον επέκρινε την Πέμπτη, την θετική ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, μέσω της οποίας δόθηκε καθεστώς «κράτους παρατηρητή» στην Παλαιστίνη, που μεταφράζεται ως έμμεση αναγνώριση από τον ΟΗΕ του παλαιστινιακού κράτους.

Η Χίλαρι Κλίντον ανέφερε ότι πρόκειται για μια «ατυχή και αντιπαραγωγική κίνηση» που θέτει περισσότερα εμπόδια στην πορεία προς την ειρήνη.

«Έχουμε ήδη κάνει σαφές, ότι μόνο μέσω των απευθείας διαπραγματεύσεων, μεταξύ των δύο πλευρών, των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών, μπορεί να επιτευχθεί η ειρήνη που και οι δύο αξίζουν », είπε η Κλίντον σε ομιλία της στην Ουάσιγκτον σε φόρουμ για την εξωτερική πολιτική.

«Για δύο κράτη για δύο κυρίαρχους λαούς για μια βιώσιμη και ανεξάρτητη Παλαιστίνη να συνυπάρχει σε συνθήκες ειρήνης και ασφάλειας με το δημοκρατικό Ισραήλ », συνέχισε η υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v