Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρυσή Ολυμπιονίκης η Αννα Κορακάκη στην σκοποβολή

Η 20χρονη Κορακάκη έγραψε ιστορία καθώς έγινε η πρώτη μετά από 100 χρόνια που κατακτά δύο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση για την Ελλάδα.

Χρυσή Ολυμπιονίκης η Αννα Κορακάκη στην σκοποβολή

Σ' έναν συγκλονιστικό τελικό στο αγώνισμα των 25 μέτρων πιστόλι η Άννα Κορακάκη κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο και έγινε η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που θα φορέσει δύο μετάλλια (σ.σ. είχε κατακτήσει και το χάλκινο μετάλλιο στα 10 μ.), μετά το 1912 και τον Κώστα Τσικλητήρα στο μήκος και στο ύψος άνευ φοράς!

Η Δραμινή σκοπεύτρια προηγήθηκε με 6-0, αλλά η Γερμανίδα Μόνικα Καρς μείωσε σε 6-4 ανεβάζοντας τους παλμούς στα ύψη. Ωστόσο στον τελευταίο γύρο η Κορακάκη ήταν πιο ψύχραιμη και φυσικά πιο εύστοχη και πήρε την χρυσή πρωτιά.

Στην εξέδρα του σκοπευτηρίου ήταν ο υφυπουργός αθλητισμού Σταύρος Κοντονής και η πρώην υφυπουργός αθλητισμού Φάνη Πάλλη Πετραλιά, που πανηγύρισαν το πρώτο χρυσό μετάλλιο της ελληνικής αποστολής στο Ρίο.

Η τελική κατάταξη:

1. Αννα Κορακάκη (ΕΛΛΑΔΑ)
2. Μόνικα Καρς (Γερμανία)
3. Χάιντι Γκέρμπερ (Ελβετία)
4. Τζινγτζινγκ Ζανγκ (Κίνα)
5. Εκατερίνα Κορσούνοβα (Ρωσία)
6. Νίνο Σαλουκβάτζε (Γεωργία)
7. Σουκ Γιονγκ Τζο (Βόρεια Κορέα)
8. Αντοανέτα Μπονέβα (Βουλγαρία)

Κορακάκη: «Δεν μπορώ να περιγράψω όσα αισθάνομαι»

Την απερίγραπτη χαρά της περιέγραψε η Άννα Κορακάκη μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου με δηλώσεις της στην κρατική τηλεόραση.

Αρχικά η 20χρονη Πρωταθλήτρια δήλωσε: «Δεν μπορώ να περιγράψω όσα αισθάνομαι. Δεν βρίσκω λόγια. Ελπίζω αυτό το μετάλλιο, αλλά και το προηγούμενο να είναι το έναυσμα να έρθουν και άλλα παιδιά στο σκοπευτήριο.

Ήμουν από μικρή στον αθλητισμό. Αρχικά στον στίβο στα 60 μέτρα, αλλά είχα κάποια προβλήματα και δεν συνέχισα. Έτσι με μύησε ο πατέρας μου στην σκοποβολή».

Αναφορικά με τους σημερινούς διαδοχικούς αγώνες τόνισε: «Και τα προκριματικά και ο τελικός ήταν μια ρώσικη ρουλέτα. Πάντως όταν προκρίθηκα στον τελικό απελευθερώθηκα ψυχολογικά, αφού είχα σίγουρο είτε το χρυσό είτε το αργυρό μετάλλιο.

Την ώρα της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου έκλαψα παρ' ότι είχα πει ότι θα συγκρατηθώ. Μου ήρθαν στο μυαλό πόσες δυσκολίες έχω περάσει με τον πατέρα μου. Ακόμη και όταν ήμουν ακατάστατη και μου φώναζε η μητέρα μου, επειδή έτρεχα στις προπονήσεις».

Το χρυσό κορίτσι της Ελλάδας μίλησε και για την τεχνική της, τονίζοντας: «Αποφάσισα να ακολουθήσω τον πατέρα μου και πήρα το μετάλλιο. Σε κάποιους αγώνες κάνω δικά μου πράγματα, δεν ακούω τον πατέρα μου και κάνω λάθη. Στον ημιτελικό και στον τελικό τον άκουσα!»

Τέλος ερωτηθείς ποια ευχή θα έδινε στα νέα παιδιά, η Άννα Κορακάκη δήλωσε: «Δεν θέλω να δώσω ευχή, αλλά μια παρότρυνση. Να ασχοληθούν με τον αθλητισμό».

Κοντονής: Οι καρδιές όλων των Ελλήνων χτυπούσαν για την Άννα

Μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από την Άννα Κορακάκη στα 25μ. της σκοποβολής ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Σταύρος Κοντονής προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η Άννα Κορακάκη με το σημερινό χρυσό μετάλλιο συνεχίζει να γράφει ιστορία. Και μάλιστα την πιο λαμπρή σελίδα του ελληνικού αθλητισμού. Το να πετύχει ένας αθλητής να κατακτήσει σε μία διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων δύο μετάλλια μέσα σε 48 ώρες, στην ηλικία των 20 ετών, είναι κάτι μοναδικό και συγκλονιστικό.

Οι καρδιές όλων των Ελλήνων χτυπούσαν για την Άννα, για την επιτυχία της και για τη μεγάλη διάκριση που πέτυχε. Συγχαρητήρια στην ίδια και στην οικογένειά της και ιδιαίτερα στον πατέρα της, που με τη βοήθειά τους έδωσαν όλα εκείνα τα περιθώρια στην Άννα να αναδειχθεί Ολυμπιονίκης και να σηκώσει έναν ολόκληρο λαό, τον ελληνικό, στα ουράνια.

Θέλω επίσης να συγχαρώ τους αθλητές και τις αθλήτριες της κωπηλασίας, που σήμερα πέτυχαν με την εξαιρετική απόδοσή τους, την συμμετοχή τους στον τελικό των αγωνισμάτων τους. Οι ευχές όλων μας είναι μαζί τους".

 

 

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v