Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τουριστικό κατάλυμα γίνεται το πρώτο μπακάλικο των αδελφών Βασιλόπουλου

Το ιστορικό κτίριο περιήλθε πέρυσι στην ιδιοκτησία Ελλήνων της Αιγύπτου, οι οποίοι αποφάσισαν την ανακατασκευή του χωρίς την αλλοίωση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που διαθέτει ως κτίσμα του Μεσοπολέμου, με σκοπό την τουριστική του αξιοποίηση.

Τουριστικό κατάλυμα γίνεται το πρώτο μπακάλικο των αδελφών Βασιλόπουλου

Το κτίριο επί της οδού Βουλής 29 στο κέντρο της Αθήνας, που αποτέλεσε το 1939 την έδρα του πρώτου μπακάλικου των αδελφών Βασιλόπουλου, θα λειτουργήσει ως τουριστικό κατάλυμα.

Το μπακάλικο, το οποίο στην πορεία της λειτουργίας του μετατράπηκε από τα αδέλφια Βασιλόπουλου -που συμμετείχαν στο αρχικό σχήμα- σε ένα εκλεκτό παντοπωλείο, ήταν η επιχειρηματική αφετηρία για τη μετέπειτα ίδρυση της αλυσίδας σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, το ιστορικό κτίριο περιήλθε πέρυσι στην ιδιοκτησία Ελλήνων της Αιγύπτου, οι οποίοι αποφάσισαν την ανακατασκευή του χωρίς την αλλοίωση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που διαθέτει ως κτίσμα του Μεσοπολέμου, με σκοπό την τουριστική του αξιοποίηση. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη επένδυση που υλοποιεί η ελληνική εξ Αιγύπτου οικογένεια στη χώρα μας και δη στον χώρο της διαμονής.

Στην Αίγυπτο και συγκεκριμένα στο Κάιρο διαθέτει εργοστάσιο παραγωγής γυναικείων και ανδρικών εσωρούχων, απασχολώντας περίπου 700 εργαζομένους. Η έναρξη της εν λόγω επιχειρηματικής της δραστηριότητας στην Αίγυπτο χρονολογείται από το 1957. Τα προϊόντα του εργοστασίου πωλούνται κυρίως στην αιγυπτιακή αγορά. Ομως, τα τελευταία χρόνια λειτούργησαν και ένα κατάστημα στον Πειραιά, το οποίο τώρα θα μεταφερθεί σε διαμορφωμένο χώρο στο υπόγειο του ιστορικού κτιρίου επί της οδού Βουλής.

Το κατάστημα θα πωλεί ανδρικά και γυναικεία εσώρουχα από το εργοστάσιο των ιδιοκτητών, καθώς και μαγιό. Το ισόγειο του κτιρίου θα λειτουργεί ως salad bar, ενώ στους ορόφους θα διαμορφωθούν εννέα επιπλωμένα διαμερίσματα, τα οποία θα διατίθενται για διαμονή σε Ελληνες και ξένους επισκέπτες, κυρίως μέσω βραχυχρόνιων μισθώσεων. Στόχος των ιδιοκτητών είναι και η αξιοποίηση της ταράτσας του κτιρίου με τη δημιουργία roof garden. Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής προγραμματισμό των ιδιοκτητών, το κατάλυμα θα είναι έτοιμο να δεχθεί τους πρώτους επισκέπτες του στα μέσα Ιουνίου.

Η επωνυμία του συγκροτήματος θα είναι V1935. Το V επιλέχθηκε καθώς αναφέρεται στο πρώτο γράμμα ενός αγαπημένου προσώπου της οικογένειας, ενώ το 1935 αφορά στην ημερομηνία κατασκευής του κτιριακού συγκροτήματος. Επίσης, στην περιουσία της οικογένειας έχει περιέλθει ένα βανάκι VW T1, το οποίο χρησιμοποιούσε για μετακινήσεις η Ολυμπιακή Αεροπορία την εποχή ιδιοκτησίας της από τον Ωνάση. Το βανάκι, που έχει ιστορική αξία και δρομολογείται η αναπαλαίωσή του, έχει αποφασισθεί να εξυπηρετήσει ανάγκες τουριστικής προώθησης. Στα μελλοντικά σχέδια της οικογένειας είναι η περαιτέρω επιχειρηματική της επέκταση στον χώρο του τουρισμού.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v