Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Σφαγή» ΝΒΑ με την Ελληνική Ομοσπονδία για τον Αντετοκούνμπο

Λανθασμένος ο ισχυρισμός ότι η αποχώρηση του Greek Freak από την προετοιμασία της Εθνικής είναι αποτέλεσμα «οργανωμένου σχεδίου από τους Μιλγουόκι Μπακς» λέει η ένωση του NBA. Οι δηλώσεις του προπονητή και η αντίδραση Αντετοκούνμπο.

«Σφαγή» ΝΒΑ με την Ελληνική Ομοσπονδία για τον Αντετοκούνμπο

Στα άκρα φαίνεται πως οδηγείται η κόντρα του ΝΒΑ με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης για την υπόθεση του τραυματισμού του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΟΚ κάνει λόγο για σκηνοθετημένο σχέδιο από πλευράς Μπακς με τις ευλογίες του ΝΒΑ, με αποτέλεσμα να υποχρεωθεί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο να χάσει το Ευρωμπάσκετ.

Λίγη ώρα αργότερα, με δήλωσή της η ένωση του NBA απαντά στην ΕΟΚ πως όσα ισχυρίζεται σχετικά με το ότι η αποχώρηση του Greek Freak από την προετοιμασία της Εθνικής ομάδας μπάσκετ είναι αποτέλεσμα «οργανωμένου και καλά σκηνοθετημένου σχεδίου από τους Μιλγουόκι Μπακς (την ομάδα του Γιάννη στο αμερικανικό πρωτάθλημα μπάσκετ) και το ίδιο το NBA» λέγοντας ότι πρόκειται για «λάθος ισχυρισμούς».

Όπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος του Associated Press που ειδικεύεται στα θέματα του ΝΒΑ Τιμ Ρέινολντς, το ΝΒΑ υποστηρίζει για την υπόθεση τα εξής:

«Το ΝΒΑ και οι Μιλγουόκι Μπακς έχουν ακολουθήσει όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα βάσει της συμφωνίας του ΝΒΑ με την FIBA. Ο Γιάννης έχει έναν τραυματισμό που έχει επιβεβαιωθεί από πολλαπλές εξετάσεις και κάθε δήλωση για το αντίθετο είναι λάθος».

Μίσσας: Δέχτηκε ιδιαίτερη πίεση από τους Μπακς...

Ο προπονητής της εθνικής Ομάδας μπάσκετ, Κώστας Μίσσας, αναφέρθηκε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο κι εξήγησε ότι το πρόβλημα του «Greek Freak» δεν ήταν τόσο σημαντικό ώστε να του στερήσει τη συμμετοχή στο Eurobasket.

«Δεν περίμενα ότι θα είχαμε αυτή την εξέλιξη», δήλωσε ο προπονητής, προσθέτοντας ότι «Ναι μεν υπήρχε πρόβλημα, ναι μεν ο Γιάννης είχε ενοχλήσεις αλλά όταν κάποια στιγμή τον έβγαζα από την προπόνηση για να τον ξεκουράσω κι εκείνος θύμωνε, τώρα τι να πω... Δέχτηκε ιδιαίτερη πίεση από τους Μπακς και δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο από τη στιγμή που δεν ήταν τόσο σοβαρό το θέμα. Οφείλω να ομολογήσω ότι ξαφνιαστήκαμε...».

Αντετοκούνμπο: Με διαφορά η μεγαλύτερη απογοήτευση στην καριέρα μου

Ο Αντετοκούνμπο με ανάρτηση του στα προφίλ που διατηρεί σε facebook και instagram ενημέρωσε για τον τραυματισμό που τον αφήνει εκτός Eurobasket.

Στην ανακοίνωση του ο «Greek Freak» περιέγραψε με λεπτομέρειες την προσπάθειά του να ξεπεράσει το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε στο γόνατο του αναφέροντας μεταξύ άλλων «προσπάθησα να ξεγελάσω τον εαυτό μου ότι δεν πονάω, αλλά…», ενώ καταλήγει: «Πέρυσι είχα την επιλογή να ‘παγώσω’ τη συμφωνία για το νέο μου συμβόλαιο. Φέτος δεν έχω επιλογή. Είμαι τραυματίας, οι πόνοι δεν έχουν υποχωρήσει και πρέπει να γίνω καλά».

«Είναι με διαφορά η μεγαλύτερη απογοήτευση που έχω νιώσει ως τώρα στη καριέρα μου. Θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους συμπαίκτες μου και τους προπονητές μου. Η εθνική ομάδα είναι η αγαπημένη μου ομάδα και στο μέλλον θα αποδείξω πως μαζί με τους συμπαίκτες μου μπορούμε να την πάμε ψηλά και να κάνουμε χαρούμενους όλους τους Έλληνες» εξομολογείται ο Greek Freak που έχει αποδείξει με όλους τους τρόπους την αφοσίωσή του στο εθνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, αλλά και την διαρκή επιθυμία του να θυσιάσει χρόνο που θα μπορούσε να διαθέσει για την ξεκούρασή του προκειμένου να ενισχύσει τη γαλανόλευκη.
 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v