Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοιχτά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα

Τα καταστήματα σήμερα θα είναι ανοικτά σε όλη την Ελλάδα από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Ανοιχτά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα
Ανοιχτά είναι τα εμπορικά καταστήματα, τα εμπορικά κέντρα και τα πολυκαταστήματα σε όλη τη Ελλάδα σήμερα Κυριακή, στο πλαίσιο της περιόδου των θερινών εκπτώσεων, εφόσον οι ιδιοκτήτες τους το επιθυμούν.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), τα καταστήματα σήμερα θα είναι ανοικτά σε όλη την Ελλάδα από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Όπως ενημερώνει ο Εμπορικό Σύλλογο της Αθήνας τους εμπόρους, θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα παρακάτω:

Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.

Επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης και στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από…% έως… %»).

Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v