Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

10 τέλειες ιδέες για καλοκαιρινά ραντεβού

Ποιος χρειάζεται μπαράκια με αυλές όταν έχει παραλίες με φεγγαρόφωτο και λόφους με θέα τα φώτα της πόλης;

10 τέλειες ιδέες για καλοκαιρινά ραντεβού

Να ένας ακόμα λόγος να αγαπάς το καλοκαίρι: Τον χειμώνα τα ραντεβού σου είναι καταδικασμένα να περιορίζονται σε κλειστούς χώρους που δύσκολα ξέρεις εκ των προτέρων αν θα έχουν φασαρία/ δυνατά τη μουσική/ υπερβολικά πολύ κόσμο/ υπερβολικά λίγο κόσμο/ καπνό αν δεν είσαι καπνιστής και απαγόρευση του καπνίσματος αν είσαι.

Χώρια που υπάρχει πάντα το ρίσκο οι άνθρωποι που δουλεύουν εκεί να θέλουν να πάνε σπίτια τους πριν εσύ τελειώσεις τη βαθυστόχαστη συζήτηση με την οποία εντυπωσιάζεις το αντικείμενο του πόθου σου, και ο αριθμός των ραντεβού να μη σου επιτρέπει να προτείνεις να τη συνεχίσετε σπίτι σου. Το καλοκαίρι από τέτοια προβλήματα δε γνωρίζει: Και στην πλατεία απέναντι, που λέει ο λόγος, τη συνεχίζεις την κουβέντα σου, χαζεύοντας τον ήλιο να ανατέλλει.

Και αν, ως παιδί του χειμώνα, εσύ δεν ξέρεις απ’ αυτά, εμείς είμαστε εδώ να σου πούμε πόσο τέλεια είναι τα ραντεβού το καλοκαίρι….

…Στην παραλία: Παίρνεις μπύρες –ή ένα παγωμένο μπουκάλι κρασί αν είσαι πιο μερακλής− φοράτε τα μαγιό σας, και εναλλάσσετε βουτιές στο φεγγαρόφωτο με κουβέντες στην ακροθαλασσιά. Μέχρι και η περιγραφή μας βγήκε ρομαντική, φαντάσου στην πράξη πώς θα είναι.

…Στην Πλάκα: Οι τουρίστες πάνε για ύπνο νωρίς, τα μαγαζιά κλείνουν, και στα δρομάκια της Πλάκας από τη 1.00-2.00 και μετά επικρατεί μια ησυχία ονειρική. Ξεκινάς, ας πούμε, το ραντεβού σου από το Γιασεμί (αν η τύχη σου αγγίζει επίπεδα τζακπότ του Τζόκερ και σε βοηθήσει να βρεις τραπέζι), το Καφενείο ή την Κλεψύδρα, και συνεχίζεις βολτάροντας στην ωραιότερη γειτονιά της Αθήνας –σκαλάκια και πεζούλια υπάρχουν άφθονα για να αράξετε όταν κουραστείτε.

…Σε θερινό σινεμά: Το οποίο εννοείται θα είναι στρατηγικά τοποθετημένο σε περιοχή που ενδείκνυται μετά για βόλτα –στην Πλάκα, στο Θησείο, στα Πετράλωνα για να πάτε μετά Φιλοπάππου, στο Κολωνάκι για να ανεβείτε εν συνεχεία Λυκαβηττό.

…Στο ΚΠΙΣΝ: Αν δεν είστε μεταμεσονύχτιοι τύποι (τα Μεσάνυχτα το πάρκο κλείνει) εδώ θα αράξετε στο γκαζόν κάτω από τα αστέρια, θα βολτάρετε με ποδήλατα, θα πετύχετε και θερινό σινεμά τις Παρασκευές και τα Σάββατα, θα βολτάρετε ανάμεσα σε ατμοσφαιρικά φωτισμένα δεντράκια και ήχους από τριζόνια, θα νιώσετε και λίγο σαν να είστε στο εξωτερικό.

…Στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου: Ίσως ο ωραιότερος πεζόδρομος της Αθήνας, έχει τέλεια θέα στη φωτισμένη Ακρόπολη, βολικότατα πεζούλια για άραγμα και κουβέντα, μουσικές από τους πλανόδιους, και ένα σωρό… προεκτάσεις, αν το πράγμα πηγαίνει ωραία και θέλετε να το συνεχίσετε –προς τον λόφο του Φιλοπάππου για έξτρα δροσιά, προς τον Άρειο Πάγο ή τα Αναφιώτικα για έξτρα ρομάντζο, προς του Μακρυγιάννη για να πιείτε και κάτι επειδή με τόση κουβέντα στέγνωσε το στόμα, και πάει λέγοντας.

…Στον Λυκαβηττό: Και επειδή δεν μπορείς να προτείνεις «να περάσω να σε πάρω να πάμε Λυκαβηττό» χωρίς να προκαλέσεις πονηρούς συνειρμούς με αυτοκίνητα που λικνίζονται ως άλλες βάρκες στο νερό, έχουμε σατανικό σχέδιο: Προτείνεις να πάτε για φαγητό, ή για ποτό, στη Δεξαμενή –που είναι ούτως ή άλλως σούπερ για ραντεβού− από την οποία φεύγοντας θα βολτάρετε στα μονοπάτια του Λυκαβηττού, που απέχουν λιγότερα από πενήντα μέτρα.

…Στον Πειραιά: Συνδυάζει δύο πλεονεκτήματα σε ένα, την μεγάλη παραλιακή περαντζάδα από την Πειραϊκή ως την Καστέλα για να βολτάρετε με τις ώρες σε ωραίο σκηνικό και τις παραλίες που εντάξει, δεν είναι για βραδινό μπάνιο, αλλά μια χαρά μπορείτε να αράξετε όσες ώρες θέλετε και να μιλάτε πλάι στο κύμα. Ιδανικότερο σημείο, η μεγαλούτσικη πλαζ της Φρεαττύδας (η είσοδός της είναι ακριβώς πίσω από την στάση του λεωφορείου που λέγεται «Πλαζ», μην μπερδευτείτε με την είσοδο της μαρίνας).

Στον λόφο του Στρέφη: Συνδυάζεται τέλεια με φαγητό στις αυλές των Εξαρχείων, και σου χαρίζει έξτρα πόντους κούλνες –αν είσαι όντως κουλ, αν δεν είσαι μην το επιχειρήσεις, θα καρφωθείς από τα αστειάκια που θα κάνεις για το πόσες πιθανότητες έχετε να σας «μακαιρώσουν» εκεί που θα ανεβαίνεις τα σκαλιά.

…Στο μπαλκόνι σου: Ναι, θέλει λίγο έξτρα κουράγιο (ή έστω λίγο προχωρημένο αριθμό ραντεβού) για να προτείνεις στον άλλο/η να έρθει σπίτι σου. Το μπαλκόνι, όμως, ακούγεται –και είναι− σαφώς πιο χαλαρό από την ταινία στον καναπέ που όλοι ξέρουμε πού θα καταλήξει. Και έξτρα μπόνους, έχεις την ησυχία σου, παίζεις στο γήπεδό σου, διαλέγεις τι μουσική θα ακούσετε και σε τι ένταση, ανάβεις κι ένα κεράκι για έξτρα ρομάντζο, και το διαλύεις όποτε θέλεις εσύ –βασικά, όποτε θέλει ο άλλος/η, δε γίνεται να τον διώξεις, αλλά εδώ ελπίζουμε οι επιθυμίες σας να συμπίπτουν.

…Στον Άρειο Πάγο: Όχι αυτόν στην Αλεξάνδρας, τον άλλο, τον αρχαίο. Αυτόν που βλέπει από ψηλά το ωραιότερο κομμάτι της Αθήνας από τη μια και την Ακρόπολη από την άλλη, και εμπνέει κουβέντες τύπου τι είναι ο άνθρωπος, τι είναι το ζουμί του. Προσοχή στα βραχάκια μόνο, γλιστράνε –και γλιστράνε περισσότερο αν είσαι ελαφρώς μεθυσμένος.

Δείτε το αφιέρωμα και στο in2life.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v