Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγνοείται 22χρονος από την ανατροπή σκάφους στις Οινούσες

Για περισσότερες από 24 ώρες αγνοείται ο νεαρός μετά από ανατροπή σκάφους. Δύο άνθρωποι διασώθηκαν, ενώ ένας 68χρονος εντοπίστηκε νεκρός.

Αγνοείται 22χρονος από την ανατροπή σκάφους στις Οινούσες

Σβήνουν οι ελπίδες για τον 22χρονο νεαρό που αγνοείται από χθες τα ξημερώματα, όταν το σκάφος στο οποίο επέβαινε μαζί με άλλα τρία άτομα, ανετράπη ανοιχτά των Οινουσσών., όπως μεταδίδει ο Antenna.

Οι προσπάθειες του Λιμενικού Σώματος, που συνεχίστηκαν ολόκληρη τη νύχτα και ξεκίνησαν εκ νέου το πρωί, είναι προσωρινά άκαρπες.

Νεκρός εντοπίστηκε ο 68χρονος πατέρας του, ενώ διασώθηκε η 24χρονη αδελφή του και ένας οικογενειακός τους φίλος.

Οι δύο διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο Σκυλίτσειο Γενικό Νοσοκομείο Χίου για την παροχή των πρώτων βοηθειών, ομοίως και η σορός του 68χρονου για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

Εν τω μεταξύ, ως “ευκαιρία” για να “γκριζάρουν” και πάλι το Αιγαίο είδαν οι Τούρκοι την τραγωδία στις Οινούσσες, με έναν νεκρό κι έναν αγνοούμενο.

Στις 3.30 τα ξημερώματα του Σαββάτου, πλοίο τύπου SG (πλοίο ιδίου τύπου με αυτό που είχε εμβολίσει το ΠΑΘ ΓΑΥΔΟΣ) της τουρκικής ακτοφυλακής, Sahil Guvenlik, έκανε την εμφάνισή του, εντός τουρκικών χωρικών υδάτων στην περιοχή που ήδη έκαναν έρευνες το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα, με την συνδρομή ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η αντίδραση των Ελλήνων ήταν άμεση. Ο κυβερνήτης του πλοίου Ανδρομέδα του Πολεμικού Ναυτικού ενημέρωσε διά ασυρμάτου τους Τούρκους ότι εάν θέλουν να μετάσχουν στις έρευνες αυτό θα γίνει υπό ελληνική διοίκηση κι αφού προηγουμένως υποβάλλουν σχετικό αίτημα. Οι Τούρκοι απλά έκαναν ένα πέρασμα με προβολέα κι αμέσως μετά γύρισαν στις ακτές τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v