Σε μείωση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της
Motor Oil στα 11 ευρώ από 14 ευρώ προηγουμένως προχώρησε με έκθεσή της στις 27/8 η Alpha Finance, διατηρώντας τη σύσταση "
outperform". Παράλληλα, μείωση την εκτίμησή της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2010 στο 0,68 ευρώ από 1,04 ευρώ.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η
Motor Oil, η χρηματιστηριακή κάνει λόγο για ένα υγιές οργανικό β΄ τρίμηνο, το οποίο όμως έκρυψαν τα έκτακτα στοιχεία.
Εξάλλου, σε ξεχωριστή της έκθεση με την ίδια ημερομηνία, η χρηματιστηριακή διατηρεί αμετάβλητη την τιμή-στόχο των 7,80 ευρώ ανά μετοχή και τη σύσταση "
neutral" για τα
Ελληνικά Πετρέλαια.
Όπως αναφέρει, υπάρχει βελτίωση της σχέσης ρίσκου - απόδοσης, ωστόσο η δυναμική του κλάδου διύλισης το β΄ εξάμηνο της χρήσης μπορεί να αποδυναμωθεί.
Η Alpha Finance προχωρά σε αύξηση των εκτιμήσεών της για τα προσαρμοσμένα EBITDA του 2010 κατά 11% στα 526 εκατ. ευρώ, προκειμένου να υπολογίζονται οι βελτιωμένες επιδόσεις των δραστηριοτήτων διύλισης το α΄ εξάμηνο, ωστόσο μειώνει την πρόβλεψή της για τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή του 2010 σε ποσοστό 22% σε 0,54 ευρώ.
Για τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σχολιάζει ότι η οργανική ισχύς του κλάδου διύλισης έδωσε ώθηση στα μεγέθη του β΄ τριμήνου.