Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων της περιφέρειας

Οι αποδόσεις των 10ετων ομολόγων της Πορτογαλίας και της Ιταλίας κινούνται τρεις μονάδες βάσης χαμηλότερα στο 3,20% και 2,41% αντίστοιχα. Στο 2,23% υποχωρεί η απόδοση του ισπανικού 10ετους τίτλου. Πτώση οκτώ μονάδων βάσης στο 5,78% για το ελληνικό 10ετες.

Υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων της περιφέρειας

Χαμηλότερα κινούνται τη Δευτέρα οι αποδόσεις των ομολόγων της περιφέρειας, καθώς τα στοιχεία που έδειξαν επιβράδυνση της ευρωπαϊκής βιομηχανίας επαναφέρουν τις προσδοκίες για λήψη νέων μέτρων από την ΕΚΤ.

Τις προηγούμενες ημέρες αυξήθηκαν οι εκκλήσεις από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής από την ΕΚΤ, αν και όπως επισημαίνουν αναλυτές οι περισσότεροι αναμένουν ότι ο Μάριο Ντράγκι θα αρκεστεί στην σύσκεψη της Πέμπτης σε δηλώσεις και δεν θα προχωρήσει σε νέα μέτρα.

«Μια πιο επιθετική γλώσσα από την ΕΚΤ, η οποία θα σηματοδοτεί μεγαλύτερη προθυμία από την ΕΚΤ για εφαρμογή ενός προγράμματος QE, είναι απαραίτητη για την επιβεβαίωση της ομιλίας του Ντράγκι στο Jackson Hole» σημειώνει η Deutsche Bank στην εβδομαδιαία της έκθεση για τις αγορές ομολόγων.

Οι αποδόσεις των 10ετων ομολόγων της Πορτογαλίας και της Ιταλίας κινούνται τρεις μονάδες βάσης χαμηλότερα στο 3,20% και 2,41% αντίστοιχα. Η απόδοση του ισπανικού 10ετους υποχωρεί μία μονάδα βάσης στο 2,23%.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετους ομολόγου διολισθαίνει οκτώ μονάδες βάσης στο 5,78%.

Την ίδια ώρα η απόδοση του γερμανικού 10ετους ομολόγου παραμένει σταθερή στο 0,88%.

Νέο ιστορικό χαμηλό κατέγραψε η απόδοση του 2ετους ομολόγου της Γαλλίας, υποχωρώντας για πρώτη φορά σε αρνητικό επίπεδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v