Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Moody's: Προς αναβάθμιση η Τράπεζα Κύπρου

Η κίνηση της Moody's αντανακλά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίων ύψους 1 δισ. ευρώ. «Κλειδί» για την αναθεώρηση τα αποτελέσματα των stress tests.

Moodys: Προς αναβάθμιση η Τράπεζα Κύπρου

Σε αναθεώρηση για πιθανή αναβάθμιση τοποθέτησε η Moody’s την μακροπρόθεσμη αξιολόγηση των καταθέσεων (deposit ratings) της Τράπεζας Κύπρου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο διεθνής οίκος, η πράξη αντανακλά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίων ύψους 1 δισ. ευρώ, η οποία ενισχύει σημαντικά τα κεφαλαιακά μαξιλάρια της τράπεζας και βελτιώνει το προφίλ ρευστότητας και χρηματοδότησης.

Η αναθεώρηση θα εξετάσει σε ποιο βαθμό η ενίσχυση του επιπέδου των κεφαλαίων και της ρευστότητας θα προστατέψει την τράπεζα απέναντι στις συνεχείς πιέσεις της ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού της, οι οποίες πηγάζουν από το δύσκολο εγχώριο λειτουργικό περιβάλλον.

Ειδικότερα, η αναθεώρηση θα εστιάσει στον πιστωτικό αντίκτυπο α) της τελικής εκδοχής των νομοθετικών διατάξεων για τις κατασχέσεις στην Κύπρο, το οποίο θα επηρεάσει την δυνατότητα της τράπεζας να πουλάει collateral και β) στο αποτέλεσμα των ελέγχων της ΕΚΤ (AQR) που θα ολοκληρωθούν τον Οκτώβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v