Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citigroup: Το ραντεβού με τα στελέχη της Alpha

Τι συζήτησε η Citigroup με ανώτατο στέλεχος της Alpha Bank. Οι εκτιμήσεις για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τον αναβαλλόμενο φόρο. Οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Citigroup: Το ραντεβού με τα στελέχη της Alpha
Συνάντηση με τον CFO της Alpha Bank, Μ. Ψάλτη είχε η Citigroup, όπως αναφέρει σε σχετικό report στο οποίο διατηρεί την τιμή-στόχο των 0,70 ευρώ και την σύσταση Neutral για τη μετοχή της τράπεζας.

Όπως αναφέρεται στο report, τα stress test είναι κρίσιμα για να αποκαλύψουν πιθανά κενά στις τράπεζες και θα οδηγήσουν ορισμένα ιδρύματα να προχωρήσουν σε αύξηση του ύψους των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs).

Σε ό,τι αφορά την Alpha σημειώνει ότι η τράπεζα εμφανίζεται συντηρητικότερη έναντι του ανταγωνισμού στο θέμα των NPLs .

Για το θέμα του αναβαλλόμενου επισημαίνει πως η πλήρης αναγνώρισή του θα ενισχύσει κεφαλαιακά κατά 10 δισ. τις τράπεζες, ωστόσο απαιτείται η έγκριση από την ΕΕ.

Ο κ. Ψάλτης, σύμφωνα με την Citi, αναφέρθηκε στις προοπτικές της οικονομίας, τονίζοντας πως η ανάκαμψη δεν περιορίζεται σε μια εποχική άνοδο λόγω του τουρισμού. Υπάρχουν μερικές θετικές εξελίξεις από το μέτωπο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Η ενοποίηση επιχειρήσεων θα επιτρέψει στις εταιρίες να λειτουργήσουν αποτελεσματικότερα, ενώ η αλλαγή στο νομοθετικό πλαίσιο που αφορά τις αναδιαρθρώσεις και την πτώχευση θα ενισχύσει την οικονομία.

Αναφορικά με τα περιθώρια (margins), υπάρχει «χώρος» για πτώση του κόστους των προθεσμιακών καταθέσεων έως το 2016.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v