Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα μηνύματα από το 9ο Roadshow-Τι λένε Μποτόπουλος, Λαζαρίδης

Οι επιχειρήσεις που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και τα ερωτήματα των επενδυτών. Ο πολιτικός κίνδυνος και η εστίαση στις επιμέρους επιχειρήσεις. Τι δηλώνουν στο Euro2day.gr ο Κωνσταντίνος Μποτόπουλος και ο Σωκράτης Λαζαρίδης

Τα μηνύματα από το 9ο Roadshow-Τι λένε Μποτόπουλος, Λαζαρίδης

Ικανοποίηση για το ρεκόρ συμμετεχόντων και την επικέντρωση του ενδιαφέροντος στις προοπτικές των εταιρειών, περιλαμβάνουν οι αποσκευές των Ελλήνων επιχειρηματιών που άρχισαν να επιστρέφουν σταδιακά από το 9ο Roadshow του Χρηματιστηρίου στο Λονδίνο.

Επίσημα στατιστικά θα υπάρξουν τις επόμενες ημέρες, ωστόσο φαίνεται πως θα προκύψει ρεκόρ συναντήσεων, οι οποίες θα ξεπεράσουν κατά πολύ τον περυσινό αριθμό.

Για πρώτη φορά, πραγματοποιήθηκαν δυο group meetings του Υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με ξένους διαχειριστές, όπως επίσης και του υφυπουργού Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας Νότη Μηταράκη.

«Η εντυπωσιακή συμμετοχή στο φετινό Roadshow ασφαλώς και προκαλεί ικανοποίηση, τόσο για το ουσιαστικό ενδιαφέρον που και φέτος εκδήλωσαν οι εκπρόσωποι των διεθνών funds όσο και για την ίδια την ψυχολογία των εκπροσώπων των εισηγμένων εταιριών», δηλώνει στο Εuro2day.gr ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης προσθέτοντας πως «κανείς δεν αμφισβήτησε φέτος το γεγονός ότι έχουν συντελεστεί σημαντικά βήματα προόδου σε μακροοικονομικό επίπεδο».

Το ρεκόρ συναντήσεων των τεσσάρων συστημικών τραπεζών αλλά και του ΟΠΑΠ δύσκολο να «σπάσει» και φέτος, στις ενδιαφέρουσες «πρωτιές», ο διψήφιος – φέτος για πρώτη φορά – αριθμός συναντήσεων εταιριών της μεσαίας κεφαλαιοποίησης αλλά και το έντονο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε – και με πολλές συναντήσεις – στην φετινή «πρώτη» της Aegean Airlines στο ελληνικό διήμερο.

Canyon Partners, Armajaro. Blackrock, Adelphi Capital, Argos, Fidelity, Gladstone Capital, Belgravia Capital, Hermes, Invesco, T Rowe Price, Armajaro., 'ήταν κάποιοι από τους φετινούς «προσκεκλημένους» των Ελλήνων επιχειρηματιών.

Ενδεικτική τoυ κλίματος αισιοδοξίας που κυριάρχησε στο Λονδίνο, το σχόλιο του προέδρου της Εθνικής Τράπεζας και της ΕΕΤ Γιώργου Ζανιά προς τους ξένους συνέδρους: «Πέρυσι βρισκόμουν εδώ για να σας περιγράψω τα βήματα που θα κάνουμε, φέτος ήρθα για να σας ενημερώσω πως τα κάναμε όλα».

«Ικανοποίηση για τον υψηλό αριθμό συμμετεχόντων αλλά συναντήσεων, πλήρης αποδοχή της δημοσιονομικής σταθερότητας που έχει επέλθει και του αποκλεισμού πιθανής εξόδου από το ευρώ, αλλά και σχετική ανησυχία για τη γενικότερη πολιτική συγκυρία», είναι σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κων/νο Μποτόπουλο το μήνυμα του φετινού Roadshow.

Oσον αφορά στην «προέλευση» των επενδυτών που φέτος έδωσαν το παρών και με δεδομένο ότι από πέρυσι το Ελληνικό Χρηματιστήριο χαρακτηρίζεται «ανεπτυγμένη», αλλά και «αναδυόμενη» αγορά βάσει διαφορετικών αξιολογήσεων, «αυτό που έχει σημασία είναι πού τοποθετούνται οι επενδυτές και όχι η αγορά. Οι ξένοι επενδυτές συνεχίζουν να δείχνουν σαφές ενδιαφέρον για την αγορά μας, είναι ενδεικτικό πως ακόμα και τα προηγούμενα χρόνια που η εσωτερική κρίση ήταν στο ζενίθ της, η συμμετοχή αυτών στην εγχώρια αγορά παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα, για την ακρίβεια δεν έπεσε κάτω από το 50%. » σχολιάζει στο Euro2day.gr ο κ. Σωκράτης Λαζαρίδης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v