Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Στα €11,9 "κόβει" την τιμή η Alpha Finance

Η χρηματιστηριακή λέει πως οι επιδόσεις του ΟΤΕ δείχνουν σταθεροποίηση σε ορισμένους τομείς, όμως η αυξανόμενη πολιτική αβεβαιότητα και οι συνεχιζόμενες συζητήσεις αναφορικά με το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας το 2015-2016 έχουν οδηγήσει σε αύξηση του ρίσκου της χώρας.

ΟΤΕ: Στα €11,9 κόβει την τιμή η Alpha Finance

Σε μείωση της τιμής-στόχου για τον ΟΤΕ, στα 11,9 ευρώ ανά μετοχή από 14,8 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε η Alpha Finance με έκθεσή της στις 16/11, στην οποία διατηρεί αμετάβλητη τη σύσταση "outperform".

Η χρηματιστηριακή λέει πως οι επιδόσεις του ΟΤΕ τα τελευταία δυο τρίμηνα αποκάλυψαν πρώιμες ενδείξεις σταθεροποίησης σε ορισμένους τομείς, κάτι που υποδηλώνει πως ο «πάτος» μπορεί να είναι κοντά.
Ωστόσο, η αυξανόμενη πολιτική αβεβαιότητα και οι συνεχιζόμενες συζητήσεις αναφορικά με το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας το 2015-2016 έχουν οδηγήσει σε αύξηση του ρίσκου της χώρας, με αρνητικές επιδόσεις τόσο στις αγορές μετοχών όσο και στις αγορές ομολόγων.

Όπως επισημαίνει η Alpha Finance, αν και ακόμα δεν έχει υπάρξει άμεση επίπτωση στην πραγματική οικονομία, λόγω της αύξησης των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων η χρηματιστηριακή προχώρησε σε αύξηση των εκτιμήσεών της για το μέσο σταθμικό κόστος κεφαλαίου του ΟΤΕ (στο 9,1% από 7,1%), και για τον λόγο αυτό μειώνεται σημαντικά η τιμή-στόχος. Ωστόσο, η σύσταση δεν αλλάζει διότι η χρηματιστηριακή θεωρεί πως ο ΟΤΕ θα μπορούσε να υπεραποδώσει έναντι της αγοράς.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v