Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Top pick για την Deutsche Bank

Η Εθνική διαθέτει ένα ανώτερο προφίλ ρευστότητας σε σχέση με τις άλλες ελληνικές τράπεζες, λέει η Deutsche Bank. Πώς σχολιάζει τα αποτελέσματα του δ' τριμήνου η Goldman Sachs.

ΕΤΕ: Top pick για την Deutsche Bank

Η Εθνική Τράπεζα παραμένει κορυφαία επιλογή της Deutsche Bank, παρότι τα αποτελέσματα του δ' τριμήνου ήταν χαμηλότερα του αναμενόμενου, διατηρώντας αμετάβλητη την τιμή-στόχο των 2 ευρώ ανά μετοχή και τη σύσταση "buy".

Σύμφωνα με την Deutsche Bank, η Εθνική διαθέτει ένα ανώτερο προφίλ ρευστότητας σε σχέση με τις άλλες ελληνικές τράπεζες, ενώ η επερχόμενη συναλλαγή της Finansbank εκτιμάται ότι θα τονίσει το discount έναντι των άλλων τραπεζών με το οποίο διαπραγματεύονται οι δραστηριότητές της της στην Ελλάδα.

Όπως επισημαίνει, η Εθνική είναι η μόνη μεγάλη ελληνική τράπεζα που εμφανίζει λόγο δανείων/καταθέσεων μικρότερο του 100% (στο 83% στο τέλος του 2014), ενώ οι εκροές καταθέσεων το διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου ήταν χαμηλότερες έναντι αυτών των άλλων τραπεζών. Η DB υπολογίζεται πως ο τρέχον λόγος δανείων/καταθέσεων βρίσκεται στο 93%. Ως αποτέλεσμα της ισχυρότερης καταθετικής της βάσης, η ΕΤΕ εξαρτάται λιγότερο από τον ELA, σε σχέση με τις υπόλοιπες.

Παράλληλα, αν και ο σχηματισμός μη εξυπηρετούμενων δανείων επιβραδύνθηκε το δ' τρίμηνο, εκτιμάται πως ο λόγος NPLs/μικτών δανείων αυξήθηκε κατά 0,7% το α' τρίμηνο, κυρίως λόγω των «στρατηγικών κακοπληρωτών».
Σε ό,τι αφορά την Finansbank, εκτιμά πως αν το ποσοστό της ΕΤΕ μειωθεί στο 60%, μπορεί να προστεθεί περίπου 1,9%-2,5% στο CET1 του ομίλου, ενώ ένα επιπλέον όφελος θα είναι ότι θα βελτιωθεί η διαφάνεια σε ό,τι αφορά την αξία του τουρκικού περιουσιακού στοιχείου.

Η Goldman Sachs, από την πλευρά της, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα για το δ' τρίμηνο, σημειώνει πως ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων, κυρίως λόγω έκτακτων στοιχείων. Αντιθέτως, τα καθαρά επιτοκιακά περιθώρια υπερέβησαν τις εκτιμήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v