Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

KBW: Τι προβλέπει για το Q1 των ΕΤΕ, Πειραιώς και Alpha Βank

Νέες χαμηλότερες τιμές-στόχους θέτει για τις μετοχές των Εθνικής, Πειραιώς και Alpha η KBW. Εκτιμά πως τα τριμηνιαία αποτελέσματα θα διαδραματίσουν δευτερεύοντα ρόλο για τις ελληνικές τράπεζες.

KBW: Τι προβλέπει για το Q1 των ΕΤΕ, Πειραιώς και Alpha Βank

Η Keefe, Bruyette & Wood μειώνει αισθητά τις τιμές στόχους των τριών ελληνικών τραπεζών που καλύπτει ενόψει και των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου, τα οποία θεωρεί ότι θα 'έχουν πολύ μικρή σημασία.

Παρότι διατηρεί τις συστάσεις σε market perform, μειώνει την τιμή στόχο για την Τράπεζά Πειραιώς στα 0,43 ευρώ από 1,01 ευρώ προγενέστερα, στα 0,33 ευρώ για την Alpha Bank από 0,51 ευρώ πιο πριν και στα 1,17 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα από τα 1,26 ευρώ.

Βάσει των τιμών στόχων που θέτει η KBW, από τις τρεις μετοχές μόνο ο τίτλος της Alpha Bank εμφανίζει θετικό περιθώριο ανόδου 10%, ενώ για την Εθνική το ποσοστό είναι οριακά θετικό και για την Πειραιώς ελαφρώς αρνητικό.

Για την Alpha εκτιμά ότι οι ζημιές στο πρώτο τρίμηνο θα διαμορφωθούν στα 54 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 43% σε σχέση με πέρυσι.

Για την Εθνική Τράπεζα προβλέπει ότι οι ζημιές στο πρώτο τρίμηνο θα διαμορφωθούν στα 44 εκατ. ευρώ, από 181 εκατ. ευρώ κέρδη πέρυσι.

Για την Τράπεζα Πειραιώς, εκτιμά ότι οι ζημιές στο πρώτο τρίμηνο του 2015 θα διαμορφωθούν στα 26 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 90% σε σχέση με πέρυσι.

Η KBW πιστεύει ότι για άλλη μια φορά, τα τριμηνιαία αποτελέσματα θα διαδραματίσουν δευτερεύοντα ρόλο για τις ελληνικές τράπεζες, ενώ η προσοχή θα παραμείνει στην πολιτική και τα μάκρο της χώρας. Το πρώτο τρίμηνο τα μεγέθη θα είναι δύσκολα, ειδικά για καθαρά έσοδα από τόκους και στην εξέλιξη των περιουσιακών στοιχείων.

Σύμφωνα με την KBW, η έμφαση θα πρέπει να δοθεί στη ικανότητα χρηματοδότησης των τραπεζών και την καταθετική βάση που συνεχίζει να μειώνεται, με την εξάρτηση από το Ευρωσύστημα να αυξάνεται.

Στην κορυφή αυτών, υπάρχει ο κίνδυνος η ΕΚΤ να αλλάξει τις περικοπές που εφαρμόζει στις ελληνικές αξίες και να επανεξετάσει ποια περιουσιακά στοιχεία θα γίνονται αποδεκτά ως εχέγγυα, σημειώνει.

Τελικά, η KBW εκτιμάει ότι μια συμφωνία με τα θεσμικά όργανα παραμένει ασαφής και είναι πιθανός ένας νέος γύρος εκλογών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v