Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

London calling για το... Χρηματιστήριο

Ξεκινά σήμερα το τριήμερο Roadshow του Χρηματιστηρίου στο Λονδίνο, με τις προσδοκίες να παραμένουν... χαμηλές. Κλεισμένα περισσότερα από 700 meetings μεταξύ εγχώριων εταιριών και ξένων funds. Ποιες εισηγμένες δίνουν το παρών. O Αλέξης Χαρίτσης εκπροσωπεί την κυβέρνηση.

London calling για το... Χρηματιστήριο

Aναχωρούν σήμερα για το Λονδίνο οι επικεφαλής και στελέχη του Χρηματιστηρίου Αθηνών, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και των 27 εισηγμένων εταιρειών που θα δώσουν φέτος το παρών στο 11ο Annual Roadshow που διοργανώνει κατά το τριήμερο 20-22 Σεπτεμβρίου το ΧΑ.

Ο αριθμός των ραντεβού που έχουν προγραμματισθεί για απόψε μεταξύ στελεχών ελληνικών εταιρειών και εκπροσώπων διεθνών funds είναι περιορισμένος, ενώ τη διοργάνωση βαραίνει η στασιμότητα και ο χαμηλός τζίρος των τελευταίων μηνών, που έχει οδηγήσει την εγχώρια αγορά στο περιθώριο.

Σε κάθε περίπτωση, η πραγματικά «γεμάτη» ημέρα για όλες τις εισηγμένες είναι η Τετάρτη, στη διάρκεια της οποίας αναμένεται να ολοκληρωθούν τα περισσότερα από τα σχεδόν 700 meetings.

Προσεγγίζουν τα 90 τα διεθνή funds που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συναντηθούν με εκπροσώπους ελληνικών εταιρειών, ενώ οι fund managers που θα περάσουν από τις εγκαταστάσεις του Bloomberg το επόμενο διήμερο ξεπερνούν τους 135.

Εκπρόσωποι του Χρηματιστηρίου αλλά και αρκετών εισηγμένων εταιρειών αναμένεται να παραχωρήσουν και φέτος συνεντεύξεις σε διεθνή πρακτορεία αλλά και τηλεοπτικά κανάλια, ενώ ίδια παραμένει η σειρά... κατάταξης βάσει των συναντήσεων που έχουν κλειστεί: Τράπεζες, ΟΠΑΠ, Folli Follie, όμιλος Μυτιληναίου ηγούνται της σχετικής λίστας.

Φέτος, το παρών θα δώσουν υψηλόβαθμα στελέχη από Eθνική Τράπεζα, Αlpha Bank, Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς, MIG, όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών, Aegean Airlines, Creta Farm, Eλλάκτωρ, Ελληνική Τεχνοδομική - Ανεμος, Folli Follie, Fourlis, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Τέρνα Ενεργειακή, Grivalia Properties, Eλληνικά Πετρέλαια, Lamda Development, MLS, Motor Oil, Ομιλο Μυτιληναίος, Μέτκα, Εθνική Πανγαία, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Σαράντης, Πλαστικά Θράκης και Τιτάν.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Δημόσιων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Xορηγοί του 11ου Roadshow είναι οι Eπενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος, Εuroxx, Beta, Eurobank Equities, Alpha Finance, Μοrgan Stanley, Eθνική Χρηματιστηριακή, Παντελάκης Χρηματιστηριακή και Πειραιώς Securities.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v