Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Κόβει» τις τιμές για Εθνική, Eurobank, Alpha η HSBC

Και για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες η HSBC δίνει σύσταση «buy». Αυξάνει την τιμή-στόχο για την Τράπεζα Πειραιώς, ενώ τη μειώνει για τις υπόλοιπες τρεις τράπεζες. Πού βάζει τώρα τον πήχη.

«Κόβει» τις τιμές για Εθνική, Eurobank, Alpha η HSBC

Τη θετική της στάση για τις ελληνικές τράπεζες επαναλαμβάνει σε νέα έκθεσή της η HSBC, η οποία διατηρεί τη σύσταση «buy» για τα τέσσερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, αυξάνοντας όμως την τιμή στόχο μόνο για την Τράπεζα Πειραιώς και μειώνοντάς την για Εθνική, Eurobank και Alpha Bank.

Η χρηματιστηριακή μειώνει την τιμή για την Εθνική στο 0,37 ευρώ από 0,38 ευρώ προηγουμένως, για τη Eurobank στο 1,16 ευρώ από 1,22 ευρώ και για την Alpha Bank στα 2,57 ευρώ από 3,03 ευρώ προηγουμένως, ενώ για την Τράπεζα Πειραιώς αυξάνει την τιμή στο 0,31 ευρώ από 0,30 ευρώ προηγουμένως.

Η HSBC αναφέρει στην έκθεσή της ότι βλέπει σημαντικό περιθώριο ανόδου από τα τρέχοντα επίπεδα, σημειώνοντας πως με τα αποτελέσματα β' τριμήνου οι ελληνικές τράπεζες έδειξαν βραδεία, αλλά συνεχιζόμενη πρόοδο, καθώς οι ισολογισμοί τους συνεχίζουν να ομαλοποιούνται και η κερδοφορία τους να βελτιώνεται.

Ωστόσο, η αγορά δεν έχει ακόμα πειστεί, τονίζει, παραδεχόμενη πως η ίδια η HSBC τηρεί μια πιο συντηρητική στάση σε ότι αφορά τα επίπεδα δραστηριότητας, τα καθαρά έσοδα από τόκους, τις αμοιβές και τα κέρδη από το trading. Από την άλλη πλευρά, υποστηρίζει πως η χαμηλότερη κατά 4% έναντι της πλειοψηφούσας γνώμης εκτίμησή της για τα προ-προβλέψεων έσοδα για το 2018, έχει ελάχιστη επίπτωση στην επενδυτική θέση της για τις τέσσερις συστημικές ελληνικές τράπεζες.

Η HSBC εκτιμά πως οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να επιτύχουν τους στόχους τους για τις μη εξυπηρετούμενες εκθέσεις (NPEs) και να παραμείνουν κερδοφόρες. Θεωρεί πως οι τρεις βασικότερες πηγές ανησυχίας για τους επενδυτές είναι οι προβλέψεις, οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις στην κερδοφορία των τραπεζών, αλλά και η ποιότητα των κεφαλαίων.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v