Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 8,45 τρισ. το ενεργητικό των ευρωπαικών ΟΣΕΚΑ το Σεπτέμβριο

Οι μακροπρόθεσμοι ΟΣΕΚΑ (εκτός ΟΣΕΚΑ Χρηματαγοράς) κατέγραψαν το Σεπτέμβριο εισροές ύψους €28 δισ. από €33 δισ. εισροές τον Αύγουστο. Το συνολικό ενεργητικό των ΟΣΕΚΑ στο τέλος του Σεπτεμβρίου αυξήθηκε.

Στα 8,45 τρισ. το ενεργητικό των ευρωπαικών ΟΣΕΚΑ το Σεπτέμβριο

Στο τέλος του Σεπτεμβρίου 2016, η αγορά των συλλογικών επενδύσεων στην Ευρώπη αυξήθηκε στα €13.808 δισ., από τα €13.320 στο τέλος του 2015, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ενωσης Θεσμικών Επενδυτών.

Αναλυτικότερα οι εξελίξεις του Σεπτεμβρίου στην Ευρωπαϊκή αγορά των συλλογικών επενδύσεων συνοψίζονται ως εξής:

• Οι ΟΣΕΚΑ (Οργανισμοί Συλλογικών Επενδύσεων σε Κινητές Αξίες) και οι Εναλλακτικοί ΟΣΕ κατέγραψαν συνολικές εισροές ύψους €50 δισ. το Σεπτέμβριο, από €55 δισ. εισροές τον Αύγουστο.

• Οι ΟΣΕΚΑ κατέγραψαν εισροές ύψους €30 δισ. το Σεπτέμβριο, από €51 δισ. εισροές τον προηγούμενο μήνα.

-Οι μακροπρόθεσμοι ΟΣΕΚΑ (δηλαδή ΟΣΕΚΑ εκτός ΟΣΕΚΑ Χρηματαγοράς) κατέγραψαν εισροές ύψους €28 δισ. από €33 δισ. εισροές τον Αύγουστο. Οι Μετοχικοί ΟΣΕΚΑ είχαν καθαρές πωλήσεις ύψους €2 δισ. από €1 δισ. εισροές τον Αύγουστο. Οι καθαρές πωλήσεις των Ομολογιακών ΟΣΕΚΑ μειώθηκαν από €25 δισ. τον Αύγουστο, σε €16 δισ. το Σεπτέμβριο. Οι Μικτοί ΟΣΕΚΑ κατέγραψαν εισροές ύψους €7 δισ. από €4 δισ. τον προηγούμενο μήνα.

-Οι καθαρές πωλήσεις των ΟΣΕΚΑ Χρηματαγοράς μειώθηκαν το Σεπτέμβριο σε σχέση με τον Αύγουστο, από €18 δισ. εισροές κεφαλαίων σε €2 δισ. εισροές.

• Οι καθαρές πωλήσεις των Εναλλακτικών ΟΣΕ αυξήθηκαν στα €20 δισ. το Σεπτέμβριο, από τα €4 δισ. του Αυγούστου.

• Συνολικά, στο τέλος του Σεπτεμβρίου, η αγορά των συλλογικών επενδύσεων στην Ευρώπη αυξήθηκε στα €13.808 δισ., από τα €13.320 στο τέλος του 2015.  

Το συνολικό ενεργητικό των ΟΣΕΚΑ στο τέλος του Σεπτεμβρίου αυξήθηκε στα €8.450 δισ. και των Εναλλακτικών ΟΣΕ στα €5.359 δισ.

Οι αυξημένες εισροές των ΟΣΕΚΑ και των Εναλλακτικών ΟΣΕ που καταγράφηκαν από τον Ιούλιο έως και το Σεπτέμβριο (€171 δισ., εκ των οποίων τα €50 δισ. το Σεπτέμβριο), επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην Ευρωπαϊκή Αγορά των συλλογικών επενδύσεων, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΘΕ.

 

*Τα πλήρη στοιχεία για τις ΟΣΕΚΑ δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη «Συνοδευτικό Υλικό»

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v