Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citi: Στα 8,7 ευρώ αυξάνει την τιμή-στόχο για Μυτιληναίο

Ο μετασχηματισμός του ομίλου ανεβάζει την αποτίμησή του στο 1,26 δισ. ‎ευρώ, μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, τονίζει η Citigroup. Οι προοπτικές για μείωση του καθαρού χρέους και διανομής μερισμάτων. Διατηρεί τη σύσταση Buy.

Citi: Στα 8,7 ευρώ αυξάνει την τιμή-στόχο για Μυτιληναίο

Με σύσταση Buy και τιμή-στόχο τα 8,70 ευρώ (από 6 ευρώ), η Citi, σε χθεσινό της report για την Μυτιληναίος Holding, επικροτεί την απόφαση για τον μετασχηματισμό του ομίλου.

Σύμφωνα με την ανάλυση της Citi, πρόκειται για μια συμφωνία που ευνοεί όλους τους μετόχους, καθώς ανεβάζει την αποτίμηση του Ομίλου στο 1,26 δισ. ‎ευρώ, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των συγχωνεύσεων.

Προβλέπει δε τη δημιουργία πολύ ισχυρών ταμειακών ροών που αναμένεται να οδηγήσουν σε μεγάλη μείωση του καθαρού δανεισμού και να δώσουν τη δυνατότητα για πληρωμή υψηλών μερισμάτων το επόμενο διάστημα.

Ειδικότερα, η ανάλυση εκτιμά ότι ως αποτέλεσμα της συγχώνευσης, δημιουργείται πρόσθετη αξία 0,9 ευρώ ανά μετοχή, μόνο από τη μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους. Το καθαρό χρέος μειώνεται από 550 στα 310 εκατομμύρια ευρώ το 2017, στο ύψος δηλαδή του αναμενόμενου EBITDA φέτος (περ. 300 εκατομμύρια ευρώ), δημιουργώντας θετικότερες συνθήκες για τη διανομή μερίσματος και τη χρηματοδότηση νέων επενδύσεων.

Η Citi σημειώνει ότι οι παραπάνω εκτιμήσεις μεγεθών δεν λαμβάνουν υπόψη υψηλότερες τιμές ενέργειας και μεγαλύτερα μερίδια στην αγορά. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει ότι το μερίδιο της Protergia στην εσωτερική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας είναι 3% και προσφέρει περίπου 10 εκατομμύρια στο EBITDA, ενώ ο όμιλος έχει θέσει στόχο μερίδιο 10% την επόμενη τριετία. Επίσης το γεγονός ότι η εγκατεστημένη ισχύς των αιολικών έχει αυξηθεί σε 135 ΜW, έναντι 65 MW των αρχών του 2016. Τέλος, το όφελος από τις χρηματοοικονομικές συνέργειες, το οποίο ο Όμιλος εκτιμά σε 20 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Η ανακοίνωση μετασχηματισμού του ομίλου, με ενσωμάτωση στη μητρική του Αλουμίνιου, της Protergia και της ΜΕΤΚΑ (ο Όμιλος ελέγχει το 50,01%), έγινε στις 14 Δεκεμβρίου του 2016. Η ολοκλήρωσή του αναμένεται τον προσεχή Αύγουστο, ενώ η Citi εκτιμά ότι αυτή μπορεί να γίνει πολύ νωρίτερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v