Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλές αποδόσεις για τα αμοιβαία κεφάλαια της Eurobank

Τα υπό διαχείριση Αμοιβαία Κεφάλαια με μερίδιο αγοράς 38,32% και ενεργητικό 2,46 δισ. ευρώ ανταποκρίθηκαν στις προκλήσεις της αγοράς και τις προσδοκίες της επενδυτικής κοινότητας, αναφέρει η ΑΕΔΑΚ.

Υψηλές αποδόσεις για τα αμοιβαία κεφάλαια της Eurobank

Η Eurobank Asset Management ΑΕΔΑΚ παρέμεινε για 9η χρονιά η ηγέτιδα εταιρία στο χώρο διαχείρισης, Αμοιβαίων Κεφαλαίων και θεσμικών χαρτοφυλακίων στην Ελλάδα. Τα συνολικά υπό διαχείριση κεφάλαια ανέρχονται σε 3,4 δισεκατομμύρια Ευρώ.

Τα υπό διαχείριση Αμοιβαία Κεφάλαια με μερίδιο αγοράς 38,32% και ενεργητικό 2,46 δις ευρώ ανταποκρίθηκαν στις προκλήσεις της αγοράς και τις προσδοκίες της επενδυτικής κοινότητας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών για το διάστημα 01/01/2016-31/12/2016, η Eurobank Asset Management ΑΕΔΑΚ κατέλαβε:

- Την πρώτη θέση στο σύνολο των 259 Α/Κ πέτυχε το EUROBANK I (LF) Equity- Emerging Europe με απόδοση +29.24%

- Τις τρεις πρώτες θέσεις στην κατηγορία των Funds of Funds Μικτών κατέκτησαν το EUROBANK I (LF) Fund of Funds – Balanced Blend US με απόδοση +6.88%, το EUROBANK I (LF) Fund of Funds - Balanced Blend Global με απόδοση +5.96% και το PRIVATE BANKING CLASS (LF)Fund of Funds – Global High με απόδοση +5.08%.

- Την πρώτη θέση στην κατηγορία των Funds of Funds Ομολογιακών πέτυχε το EUROBANK I (LF) FoF – Dynamic Fixed Income με απόδοση +8.85%

- Την πρώτη θέση στην κατηγορία Διαχείρισης Διαθεσίμων με απόδοση +7.15% πέτυχε το EUROBANK I (LF) Income Plus € Fund

- Τις δύο πρώτες θέσεις στην κατηγορία Μετοχικά Αναπτυγμένων Αγορών κατέκτησαν το EUROBANK I (LF) Equity – Global Equities με απόδοση 9.80% και το INTERAMERICAN Αναπτυγμένων Αγορών Μετοχικό Εξωτερικού με απόδοση +8.80%

Παράλληλα, η Morningstar®, διεθνής οίκος αξιολόγησης αμοιβαίων κεφαλαίων, απένειμε διακρίσεις στα εξής αμοιβαία κεφάλαια:

***** Eurobank Balanced Blend Fund of Funds
Interamerican Διαχείρισης Διαθεσίμων

**** (LF) Fund of Funds – Balanced Blend Global

*** (LF) Equity – Emerging Europe
(LF) Equity – Global Equities
(LF) Fund of Funds – Equity Blend
(LF) Equity – Middle East North Africa
(LF) Fund of Funds – Global High
(LF) Fund of Funds – Global Medium
(LF) Global Bond Fund
(LF) Balanced Blend Active Fund (RON)
Eurobank Global Bond Ομολογιακό Εξωτερικού
Eurobank Emerging Europe Μετοχικό Εξωτερικού
Eurobank Equity Blend Fund of Funds
Interamerican Δολλαρίου (USD) Ομολογιακό Εξωτερικού
Interamerican Αναπτυγμένων Αγορών Μετοχικό Εξωτερικού
Interamerican Νέα Ευρώπη Μετοχικό Εξωτερικού

Σύμφωνα με τον κ. Θεοφάνη Μυλωνά, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurobank Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ., «Τα παραπάνω αποτελέσματα αναδεικνύουν την ικανότητα των διαχειριστών μας, τη συνεχή προσπάθεια και την προσήλωσή μας στην ποιότητα του διαχειριστικού αποτελέσματος, καθώς και στη σημασία που δίνουμε στη συνέπεια και την εξυπηρέτηση προς τους πελάτες που μας εμπιστεύονται».-

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v