Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

XA: Οι ζώνες άμυνας και... επίθεσης με φόντο την Ουάσιγκτον

Η μικρή πτώση του Χρηματιστηρίου δεν αλλάζει την τάση. Kαταλύτης παραμένει η πορεία της διαπραγμάτευσης. Η εικόνα για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης. Τα τεχνικά επίπεδα με σημασία για τις μετοχές των τραπεζών.

XA: Οι ζώνες άμυνας και... επίθεσης με φόντο την Ουάσιγκτον

Το βλέμμα παραμένει στις τραπεζικές μετοχές, με την αγορά να διατηρεί την επαφή της με τα υψηλότερα επίπεδά της από τις αρχές Νοεμβρίου του 2015. Οι θετικότερες εξελίξεις στη διαπραγμάτευση ή η εκ νέου στασιμότητα στις συνομιλίες, όμως, θα καθορίζει την κίνηση των τιμών των τραπεζικών μετοχών αλλά και των δεικτών. 

Οι τραπεζικοί μετοχικοί τίτλοι από το χαμηλό της 24ης Μαρτίου μετρούν κέρδη 15%, ενώ οι κατασκευαστικές μετοχές συνεχίζουν την ανοδική πορεία τους τον τελευταίο μήνα, με την ΕΛΛΑΚΤΩΡ να σημειώνει άνοδο 18% και τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ 15%. Στο στόχαστρο έχει μπει και ο τίτλος της ΔΕΗ, με συνολικά κέρδη 15%, παρά την τριήμερη πτώση της. Από τις αρχές του έτους, Viohalco, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Aegean Airlines και Coca Cola HBC με κέρδη 41%, 26%, 24% και 21% αντίστοιχα, ξεπερνούν αισθητά την αγορά.

Στον αντίποδα, οι Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Βank, Jumbo και Eurobank σημειώνουν τις υψηλότερες απώλειες παρά τα πρόσφατα κέρδη. 

Η πρώτη αντίσταση πριν από τον στόχο στα υψηλά του Οκτωβρίου 2015 και τις 730 μονάδες, είναι οι 685 μονάδες, συνεπώς η ελαφριά υποχώρηση της αγοράς δεν αλλάζει τη θετική βραχυπρόθεσμη ματιά. Στον αντίποδα, πλην των 660/670 μονάδων, η ζώνη των 640-650 μονάδων αποτελεί την τελική περιοχή στήριξης στην τρέχουσα κίνηση, και η οποία δεν θα πρέπει να έρθει στο προσκήνιο.

Το διάγραμμα του Γενικού Δείκτη

Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης έχει ως στόχο το υψηλό των 1.870 μονάδων από τα τέλη Μαΐου πέρυσι. Το επίπεδο των 1.780 μονάδων είναι η πρώτη περιοχή στήριξης στην ανοδική κίνηση, ενώ οι 1.750 μονάδες για πολλούς long αποτελούν το stop. Επί της ουσίας, πολύ σημαντική στήριξη είναι το επίπεδο των 1.680 μονάδων, όπου ολοκληρώθηκε και η πτωτική κίνηση του Μαρτίου.

Το διάγραμμα του Δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης

Ο δείκτης των τραπεζών δεν εμφανίζει την εκθετική άνοδο που μπορεί να ανέμεναν κάποιοι επενδυτές, ωστόσο τα ανοικτά ζητήματα παραμένουν πολλά. Παρά τα σκαμπανεβάσματα, βρίσκεται σε ανοδική τροχιά και τα επίπεδα με βραχυπρόθεσμη σημασία είναι αρχικά οι 815 μονάδες, έπειτα τα επίπεδα των 835 μονάδων (50% Fibonacci επίπεδο από το υψηλό του περασμένου Μαΐου ως το πρόσφατο χαμηλό του Ιουλίου). Ο επόμενος στόχος είναι στις 915 μονάδες (38,2% Fibonacci επίπεδο από το υψηλό του Μαΐου ως το πρόσφατο χαμηλό του Ιουλίου).

Η ενδιάμεση ζώνη στις 760-780 μονάδες παραμένει στο προσκήνιο και πλέον θα πρέπει να οροθετεί τις καθοδικές κινήσεις.

Το διάγραμμα του Τραπεζικού Δείκτη

• Οι επόμενες αντιστάσεις για την Alpha Bank παραμένουν στη ζώνη των 1,80-1,83 ευρώ, ενώ διαφυγή πάνω από το 1,83 ευρώ θα δώσει την ώθηση στο βραχυπρόθεσμο διάγραμμα προς το 1,91 ευρώ. Τα 1,65-1,67 ευρώ παραμένουν η στήριξη σε αυτή την κίνηση.

Για την Εθνική Τράπεζα είναι σημαντικό να διατηρηθεί πάνω από το 0,25 ευρώ, με πρώτο στόχο το 0,273 ευρώ και το 0,28 ευρώ.

Για τη Eurobank, η εικόνα παραμένει πιο δύσκολη, με αρκετές αντιστάσεις, η πρώτη περιοχή με ανοδικό ενδιαφέρον είναι στο 0,60 ευρώ και παραπάνω το 0,66 ευρώ και το 0,71 ευρώ. Χαμηλότερα είναι το 0,57 ευρώ.

Για την Τράπεζα Πειραιώς, οι αντιστάσεις είναι στο 0,188 ευρώ και στο 0,174 ευρώ, ενώ η ουσιαστική στήριξη στο 0,157/0,161 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v