Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανεβάζει τις τιμές-στόχους για τις τράπεζες η BofA

Υψηλότερα ο πήχης για τις τραπεζικές μετοχές από τον αμερικανικό οίκο, καθώς το αποτέλεσμα του Eurogroup μειώνει το πολιτικό ρίσκο. «Κλειδί» για μόνιμο rerating των τίτλων τα κόκκινα δάνεια. Προτιμά Εθνική και Alpha Βank.

Ανεβάζει τις τιμές-στόχους για τις τράπεζες η BofA

Νέες, υψηλότερες τιμές-στόχους για τις μετοχές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών δίνει η Bank of America/Merrill Lynch σε έκθεσή της μετά το Eurogroup. 

Οπως αναφέρει, το αποτέλεσμα της συνεδρίασης της ευρωομάδας ευθυγραμμίστηκε με το βασικό της σενάριο για συμμετοχή του ΔΝΤ «επί της αρχής», την εκταμίευση της δόσης και κάποια πρόοδο στην ελάφρυνση χρέους. 

Ως εκ τούτου, αυξάνει τις τιμές-στόχους, αντανακλώντας το μικρότερο πολιτικό ρίσκο, αν και σημειώνει ότι αναμένεται να διατηρηθεί η μεταβλητότητα στους τίτλους και ότι μακροχρόνια, «κλειδί» για τις προοπτικές τους παραμένει η μείωση των κόκκινων δανείων. 

Ο οίκος ανεβάζει τον στόχο για την Alpha Bank στα 2,33 από 2,14 ευρώ (διατηρεί neutral) ενώ για τον τίτλο της Εθνικής ανεβάζει την τιμή-στόχο στο 0,36 από 0,31 ευρώ, διατηρώντας επίσης neutral. Διατηρεί σύσταση underperform τόσο για τη Eurobank, ενισχύοντας την τιμή-στόχο στο 0,80 από 0,71 ευρώ, όσο και για την Πειραιώς στο 0,20 από 0,19 ευρώ. 

Σημειώνει ότι προτιμά την Alpha και την Εθνική από τη Eurobank και την Πειραιώς,  

Τα κόκκινα δάνεια 

Η BofΑ επισημαίνει ότι συνεχίζει να θεωρεί πως «κλειδί» για μόνιμη επαναξιολόγηση των τραπεζικών μετοχών είναι η ικανότητα των ιδρυμάτων να πετύχουν τους στόχους μείωσης των κόκκινων δανείων, σε συνδυασμό με ένα πιο σταθερό πολιτικό πλαίσιο.

Η πραγματική πρόκληση αναμένεται από το δ' τρίμηνο του 2017 και για το σύνολο του 2018, όταν και οι στόχοι είναι πιο δύσκολοι. Σε αυτό το σημείο αναμένει ότι θα υπάρξει απόκλιση και στην πορεία των μετοχών των τεσσάρων τραπεζών.

Οι αποτιμήσεις

Οι τραπεζικές μετοχές διαπραγματεύονται με δείκτη τιμής προς λογιστική αξία (P/BV) στο 0,2-0,4 με βάση τις εκτιμήσεις για το 2018. Παράλληλα, μειώνει το κόστος κεφαλαίου στο 15% από 16%. 

Ο οίκος σημειώνει ότι βραχυπρόθεσμα, οι μετοχές θα συνεχίσουν να επηρεάζονται από τις εξελίξεις στο πολιτικό τοπίο. Τα αποτελέσματα β' τριμήνου αναμένεται να ανακοινωθούν στα τέλη Αυγούστου, με τα stress tests να πραγματοποιούνται στις αρχές του 2018 και τα αποτελέσματα να αναμένονται στα μέσα του έτους.  

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v