Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank Equities: Ανοδικό περιθώριο στο ΧΑ μετά το Eurogroup

Η επανατιμολόγηση συνδέεται με τη διαδικασία μείωσης του ρίσκου για τις εγχώριες μετοχές σημειώνει ο οίκος. Ποια είναι τα top picks.

Eurobank Equities: Ανοδικό περιθώριο στο ΧΑ μετά το Eurogroup

Είμαστε στα μέσα της διαδρομής στη διαδικασία άρσης του ρίσκου (de-risking) σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα και τη χρηματιστηριακή αγορά, εκτιμά η Eurobank Equities σε μια πρώτη ανάλυσή της για τα αποτελέσματα του Eurogroup και τον αντίκτυπο που θα έχουν στην αγορά.

Όπως σημειώνει, για καιρό υποστήριξε την άποψη ότι η επανατιμολόγηση (re-rating) συνδέεται με τη διαδικασία μείωσης του ρίσκου για τις εγχώριες μετοχές. Σε κάθε «macro market» οι κινήσεις των μετοχών είναι πολύ περισσότερο συνδεδεμένες με τις αλλαγές στη συνολική εικόνα ρίσκου αντί για την καθαρή χρηματοοικονομική πορεία της επιμέρους εταιρείας.

Σε ό,τι αφορά στα ομόλογα, η απόδοση μειώθηκε από 8% σε κάτω του 6% ενώ η αγορά μετοχών ακόμα τιμολογεί επίπεδα της τάξης του 6,5%.

Η Eurobank Equities διαβλέπει μια περίοδο ηρεμίας ανάλογη με αυτή που υπήρξε την περίοδο 2013-2014 σε ό,τι αφορά στο θέμα του MoU. Μάλιστα βλέπει ένα ανοδικό περιθώριο της τάξης του 15-20%, υπό την προϋπόθεση ότι η παραπάνω διαδικασία επανατιμολόγησης ολοκληρωθεί πλήρως.

Να σημειωθεί ότι ο οίκος διατηρεί στα Top Picks τις Εθνική Τράπεζα, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Fourlis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v