Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Ανθεκτικές επιδόσεις σε μια μεταβατική χρονιά, λέει η IBG

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, η νέα τιμή-στόχος υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 28% από τα τρέχοντα επίπεδα, και ως εκ τούτου διατηρεί την σύσταση «buy» για τη μετοχή του ΟΤΕ. Ελκυστικό σημείο εισόδου η τρέχουσα αποτίμηση.

ΟΤΕ: Ανθεκτικές επιδόσεις σε μια μεταβατική χρονιά, λέει η IBG
Σε μείωση της τιμής-στόχου για την μετοχή του ΟΤΕ στα 13,6 ευρώ από 14,2 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε η IBG, μετά την υποβάθμιση των εκτιμήσεών της για το EBITDA της περιόδου 2020-2022 και τις υψηλότερες κεφαλαιουχικές δαπάνες για τα δικαιώματα φάσματος.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, η νέα τιμή-στόχος υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 28% από τα τρέχοντα επίπεδα, και ως εκ τούτου διατηρεί την σύσταση «buy» για τη μετοχή του OΤΕ.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, το νέο στοιχείο στην επενδυτική υπόθεση του OΤΕ, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του β ‘ τριμήνου, είναι η ανάκαμψη της κερδοφορίας στις δραστηριότητες κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα και σταθερής στη Ρουμανία, μετά από πολλά τρίμηνα πτώσης.

Κατά την IBG, ο OΤΕ είναι ένας καλός «αντιπρόσωπος» για την μακροοικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας, ενώ η χρηματιστηριακή δηλώνει πως εκτιμά το «ρόδινο» outlook για την κερδοφορία του Οργανισμού, λόγω της συνδυασμένης επίπτωσης από την αυξημένη ζήτηση για υπηρεσίες υψηλού περιθωρίου (pay-TV, broadband), την πειθαρχεία στα κόστη, καθώς και τα μειωμένα έξοδα για τόκους.

Η χρηματιστηριακή θεωρεί πως τα τρέχοντα επίπεδα αποτίμησης αποκαλύπτουν ένα ελκυστικό σημείο εισόδου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v