Τι είπαν Παπαδημητρίου, Χουλιαράκης και Λαζαρίδης στο Λονδίνο

Περισσότερα των 650 εγγεγραμμένα one-to-one meetings προγραμματίστηκαν στο πλαίσιο της διήμερης εκδήλωσης. Το μήνυμα Χουλιαράκη και το κάλεσμα Παπαδημητρίου. Πώς σχολιάστηκε η υπόθεση Eldorado.

Τι είπαν Παπαδημητρίου, Χουλιαράκης και Λαζαρίδης στο Λονδίνο

Με τον μεγαλύτερο αριθμό εταιρειών από την αρχή της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008, αλλά και με την εικόνα του Γενικού Δείκτη ιδιαίτερα επιβαρυμένη στις τελευταίες συνεδριάσεις, ξεκίνησε σήμερα το 12ο Roadshow που διοργανώνει το Ελληνικό Χρηματιστήριο στο Λονδίνο.

Καλωσορίζοντας τους παρισταμένους, ο διευθύνων σύμβουλος του Χρηματιστηρίου Σωκράτης Λαζαρίδης  (φωτ.) έκανε λόγο για περισσότερα των 650 εγγεγραμμένα one-to-one meetings και αριθμό funds που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συναντηθούν με τους Ελληνες επιχειρηματίες, αυξημένα κατά 25% σε σχέση με πέρυσι. «Εάν τελικά τα παραπάνω ραντεβού πραγματοποιηθούν, θα σπάσει η ελαφρώς πτωτική πορεία των μεγεθών αυτών που ισχύει από το 2013 έως φέτος», σημείωσε ο κος Λαζαρίδης.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Χρηματιστηρίου αναφέρθηκε επίσης στο ιστορικά υψηλό ποσοστό των ξένων επενδυτών όσον αφορά τη συμμετοχή τους στην κεφαλαιοποίηση του ΧΑ, που σήμερα ξεπερνά το 62%.

Ο τζίρος, σημείωσε ο ίδιος, παραμένει χαμηλός, ωστόσο παρατηρείται αύξηση του ποσοστού του εγχώριου retail. Σε ό,τι αφορά στον λόγο κεφαλαιοποίηση προς ΑΕΠ, αυτός αυξήθηκε διότι η αγορά φέτος έχει καλύτερες αποτιμήσεις και ενισχυμένη κεφαλαιοποίηση, στοιχεία που ανεβάζουν την Ελλάδα στη σχετική κατάταξη.

«Εχουμε πλέον εισέλθει στο μονοπάτι ανάκαμψης και ανάπτυξης», δήλωσε μιλώντας σε ξένους επενδυτές ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης, ο οποίος παρουσίασε στοιχεία τα οποία αποτυπώνουν τη βελτίωση σε συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας, ενώ παρουσίασε αναλυτικά τους σχεδιασμούς και τις προβλέψεις για την πορεία βασικών δεικτών έως και το 2022.

«Η κυβέρνηση αναζητά πλέον ιδιωτικά κεφάλαια προκειμένου να εφαρμόσει την εθνική αναπτυξιακή στρατηγική της», τόνισε στην ομιλία του ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου. Αναφέρθηκε σε συγκεκριμένους τομείς, οι οποίοι παρουσιάζουν σημαντικές ευκαιρίες για έντονη οικονομική δραστηριοποίηση. Μεταξύ αυτών ο υπουργός ανέφερε τους κλάδους τεχνολογίας, ενέργειας, τουρισμού αλλά και φαρμάκων.

Ο κος Παπαδημητρίου δεν απέφυγε ερώτηση ξένου επενδυτή σχετικά με την υπόθεση της Eldorado και κατά πόσο η συμπεριφορά της κυβέρνησης συνάδει με φιλική προσέγγιση των επενδυτών και των επενδύσεων στη χώρα μας. Ο υπουργός απάντησε πως αυτό που ζήτησε η κυβέρνηση αφορά σε συγκεκριμένη μελέτη, η οποία πρέπει να αποδεικνύει την τήρηση όλων των δεσμεύσεων από την πλευρά της εταιρείας σε ό,τι αφορά στους όρους σύμβασης, διαδικασία που τηρείται και στο εξωτερικό και δεν αποτελεί ελληνική πραγματικότητα.

Το πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει έναρξη των one-to-one συναντήσεων με ξένους διαχειριστές και στελέχη των 33 επιχειρήσεων που βρίσκονται στη βρετανική πρωτεύουσα, συναντήσεις που για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια δεν γίνονται στις εγκαταστάσεις του Bloomberg αλλά σε κεντρικό ξενοδοχείο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v