Piraeus Sec: Σε ποιες μετοχές μειώνει την τιμή-στόχο

Η χρηματιστηριακή περικόπτει τις τιμές-στόχους για ορισμένες μετοχές από το universe. Δεν αλλάζει τις αποτιμήσεις και τις συστάσεις των τραπεζών. Ποιες μετοχές συμπεριλαμβάνει στις κορυφαίες επιλογές της.

Piraeus Sec: Σε ποιες μετοχές μειώνει την τιμή-στόχο

Σε αλλαγές στις τιμές-στόχους ορισμένων εταιρειών από το σύνολο των εισηγμένων που καλύπτει (universe) προχωρά η Piraeus Securities, σε σχετική ανάλυση.

Η χρηματιστηριακή περικόπτει στα 22 από 26 ευρώ την τιμή-στόχο για τη μετοχή του Τιτάνα (η σύσταση neutral παραμένει), λόγω χαμηλότερων προβλέψεων για το έτος αλλά και της μικρότερης της αναμενόμενης ανάκαμψης στην αγορά της Αιγύπτου.

Παράλληλα μειώνει στα 6 από 6,5 ευρώ την τιμή-στόχο για τη μετοχή του Fourlis, ενώ διατηρεί τη σύσταση outperform. Oπως σημειώνει, η μετοχή έχει υπεραποδώσει έναντι του Γενικού Δείκτη κατά 12% από την αρχή του έτους και ως εκ τούτου την αφαιρεί από τη λίστα με τις κορυφαίες επιλογές.

Σε ό,τι αφορά στη Folli Follie μειώνει στα 22,5 από 24 ευρώ την τιμή-στόχο, ενώ υποβαθμίζει τη σύσταση σε neutral από outperform εξαιτίας της φτωχής παραγωγής ταμειακών ροών.

Η Piraeus Securities μειώνει για την ΕΧΑΕ την τιμή-στόχο στα 5,1 ευρώ από 5,25, διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση neutral λόγω του χαμηλού τζίρου του Χρηματιστηρίου.

Παράλληλα συμπεριλαμβάνει στη λίστα με τις κορυφαίες επιλογές τις μετοχές των ΟΤΕ, Μυτιληναίου και Jumbo. Για την Jumbo (τιμή-στόχος 17 ευρώ, σύσταση outperform) εκτιμά ότι θα ευνοηθεί από τη βελτίωση του προφίλ ρίσκου της χώρας αλλά και την αυξημένη διείσδυση σε ξένες αγορές. Ο ΟΤΕ, σύμφωνα με την Piraeus Sec., διαθέτει εύρωστο ισολογισμό και ισχυρές ταμειακές ροές. Σε ό,τι αφορά στον Μυτιληναίο (τιμή-στόχoς 11 ευρώ, σύσταση outperform), τονίζει ότι προσφέρει τα υψηλότερα περιθώρια ανόδου από τις μετοχές που καλύπτει η χρηματιστηριακή.

Η Piraeus Sec. δεν μεταβάλλει τιμές-στόχους και συστάσεις για τις τράπεζες. Αναφέρει ότι προτιμά την Alpha Bank (τιμή-στόχος 2,29 ευρώ, outperform) λόγω καλύτερης ποιότητας ενεργητικού.

Για την Εθνική (τιμή-στόχος 0,30, neutral) τονίζει ότι φαίνεται να διαθέτει το καλύτερο προφίλ χρηματοδότησης και περισσότερο διαχειρίσιμους στόχους στα κόκκινα δάνεια.

Παράλληλα εκτιμά ότι η Eurobank (τιμή-στόχος 0,81 ευρώ, σύσταση neutral) φαίνεται να διαθέτει καλές προοπτικές για τη λειτουργική κερδοφορία της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v