Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citi: Πάνω και από τα $1.400 ο χρυσός λόγω γεωπολιτικών εντάσεων

Οι εκλογές και οι πολιτικές ψηφοφορίες, οι στρατιωτικές επιθέσεις και οι μακροοικονομικές κρίσεις είναι μεταξύ των βασικών γεωπολιτικών γεγονότων που μπορεί να επηρεάσουν τις επενδύσεις στον χρυσό, σύμφωνα με τη Citi.

Citi: Πάνω και από τα $1.400 ο χρυσός λόγω γεωπολιτικών εντάσεων

Το «νέο κανονικό» των αυξημένων γεωπολιτικών εντάσεων τα επόμενα χρόνια είναι πιθανό να δώσει ώθηση στις τιμές του χρυσού, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Citi.

Όπως μεταδίδει το CNBC, οι αναλυτές της Citi αναφέρουν πως η γεωπολιτική επιχειρηματολογία στις επενδύσεις χρυσού έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες και σήμερα φαίνεται πιο ισχυρή απ’ όσο οποιαδήποτε άλλη στιγμή τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες. Ως αποτέλεσμα, οι τιμές του χρυσού προβλέπεται να «κινούνται βόρεια των 1.400 δολαρίων ανά ουγκιά για παρατεταμένες περιόδους» μέχρι το 2020.

Οι εκλογές και οι πολιτικές ψηφοφορίες, οι στρατιωτικές επιθέσεις και οι μακροοικονομικές κρίσεις είναι μεταξύ των βασικών γεωπολιτικών γεγονότων που μπορεί να επηρεάσουν τις επενδύσεις στον χρυσό, σύμφωνα με τη Citi. Και ενώ οι αναλυτές σημειώνουν πως δεν υπάρχει κάποιο σταθερό μοτίβο για τις επιδόσεις του χρυσού σε τέτοιες περιόδους παγκόσμιας αβεβαιότητας, ωστόσο οι τιμές θεωρείται πως έκαναν ράλι πιο συχνά σε τέτοιες περιόδους.

Οι επενδυτές τείνουν να στρέφονται σε «ασφαλή καταφύγια», όπως ο χρυσός, το ελβετικό φράγκο και το ιαπωνικό γεν σε περιόδους γεωπολιτικών αναταράξεων, καθώς οι παραδοσιακοί τίτλοι όπως οι μετοχές και τα ομόλογα συχνά εκλαμβάνονται ως πιο ευμετάβλητες επενδύσεις.

Η Citi προβλέπει πως οι τιμές του χρυσού βρίσκονται σε τροχιά να ξεπεράσουν τα επίπεδα των 1.270 δολαρίων ανά ουγκιά μέχρι το τέλος του 2018 και να σκαρφαλώσουν γύρω στα 1.350 δολάρια και 1.370 δολάρια τα επόμενα δυο έτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v