Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Μειώνει την τιμή-στόχο η IBG

Η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι η τράπεζα θα εμφανίσει ζημίες μετά φόρων 14 εκατ. ευρώ στο Q3 από ζημίες 156 εκατ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο. Στο 0,35 ευρώ η νέα τιμή-στόχος.

Εθνική: Μειώνει την τιμή-στόχο η IBG

Νέα, χαμηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, στο 0,35 από 0,43 ευρώ θέτει η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος σε έκθεσή της, στην οποία διατηρεί "buy" για τον τίτλο και καταθέτει τις εκτιμήσεις της για τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου που δημοσιεύονται αύριο, Τετάρτη. 

Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι αναμένεται βελτίωση το τρίτο τρίμηνο σε όλους τους βασικούς τομείς: την ποιότητα ενεργητικού, τη ρευστότητα και τα κεφάλαια. Ειδικότερα, αναμένει αρνητικές ροές μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) και μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs).

Ωστόσο, η εικόνα στον ισολογισμό αναμένεται διαφορετική, με την Εθνική να εμφανίζει ζημίες λόγω χαμηλότερων εσόδων από βασικές δραστηριότητες (μειωμένα καθαρά έσοδα από τόκους στα 391 εκατ. ευρώ) και συνεχιζόμενες ζημίες από συναλλαγές (αναμένει ζημίες 75 εκατ. ευρώ στο Q3).

Η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι η τράπεζα θα εμφανίσει ζημίες μετά φόρων 14 εκατ. ευρώ στο Q3 από ζημίες 156 εκατ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο. Στο εννεάμηνο, οι ζημίες της τράπεζας εκτιμώνται στα 46 εκατ. ευρώ. 

 

   

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v