Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Κατώτερο των προσδοκιών το Q3 λέει η Morgan Stanley

Το Q3 της ΕΤΕ εμφανίστηκε πιο αδύναμο σε επίπεδα κερδών προ προβλέψεων σε σχέση με προηγούμενα τρίμηνα, καθώς οι κινήσεις απομόχλευσης επηρέασαν αρνητικά τα καθαρά έσοδα από τόκους ενώ υπήρξε και εφάπαξ ενίσχυση των λειτουργικών δαπανών.

Εθνική: Κατώτερο των προσδοκιών το Q3 λέει η Morgan Stanley

Τα αποτελέσματα της Εθνικής ήταν κατώτερα των προβλέψεων της αγοράς σε όρους κερδοφορίας, υπογραμμίζει η Morgan Stanley σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί σύσταση "equalweight" και τιμή-στόχο στο 0,4 ευρώ. 

Ωστόσο, σημειώνει ο οίκος, η αγορά αναμένεται να εκτιμήσει τις εξελίξεις στο μέτωπο της ποιότητας ενεργητικού και την πώληση στοιχείων ενεργητικού που δεν σχετίζονται με τις βασικές δραστηριότητες της τράπεζας.

Οπως αναφέρει η MS, το Q3 της ΕΤΕ εμφανίστηκε πιο αδύναμο σε επίπεδα κερδών προ προβλέψεων σε σχέση με προηγούμενα τρίμηνα, καθώς οι κινήσεις απομόχλευσης επηρέασαν αρνητικά τα καθαρά έσοδα από τόκους ενώ υπήρξε και εφάπαξ ενίσχυση των λειτουργικών δαπανών.

Τα NPEs της τράπεζας υποχώρησαν για έκτο συνεχόμενο τρίμηνο, ενώ η Εθνική ξεχωρίζει από τις άλλες ελληνικές τράπεζες λόγω υψηλότερων επιπέδων ρευστότητας

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v