Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναλυτικός πίνακας με τα «tick sizes» όλων των μετοχών

Αναστάτωση στην αγορά από το νέο σύστημα μεταβολής στις τιμές των μετοχών που εφαρμόζεται από σήμερα. Ποιες είναι οι ελάχιστες μεταβολές τιμών για κάθε μία μετοχή του ΧΑ. Αναλυτικός πίνακας.

Αναλυτικός πίνακας με τα «tick sizes» όλων των μετοχών

Σύγχυση έχει προκαλέσει στην αγορά, το νέο σύστημα μεταβολής των τιμών των μετοχών που ξεκίνησε να εφαρμόζεται από σήμερα στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Και αυτό, όχι μόνον επειδή έχουν προστεθεί επιπλέον δεκαδικά ψηφία στις τιμές των μετοχών στο ταμπλό, αλλά και γιατί το ποσό ελάχιστης μεταβολής (tick size) διαφέρει πλέον από μετοχή σε μετοχή.

Το μέγεθος του tick size φαίνεται πως επηρεάζεται από την εμπορευσιμότητα και τον αριθμό των πράξεων κάθε μετοχής και σκοπός της αλλαγής πιθανολογείται πως είναι η περισσότερο αντιπροσωπευτική διαμόρφωση τιμών και «κλεισιμάτων», καθώς και η μείωση της μεταβλητότητας.

Στο επισυναπτόμενο αρχείο, παρουσιάζονται οι ελάχιστες μεταβολές τιμών για κάθε μία μετοχή.

Κύκλοι της αγοράς δεν αμφιβάλλουν για την ουσία των αλλαγών, ωστόσο θα επιθυμούσαν κάτι τέτοιο να γίνει με πιο εύκολο τρόπο. Ιδίως μάλιστα όταν τα όρια αυτά θα διαφοροποιούνται προφανώς κατά τακτά χρονικά διαστήματα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v