Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προειδοποίηση από Επ. Κεφαλαιαγοράς για μη αδειοδοτημένες εταιρείες

Οι επενδυτές θα πρέπει να διαπιστώνουν την ύπαρξη άδειας λειτουργίας των εταιριών από την ιστοσελίδα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ή των αντίστοιχων εποπτικών αρχών άλλων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Προειδοποίηση από Επ. Κεφαλαιαγοράς για μη αδειοδοτημένες εταιρείες

"Κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει περιέλθει σε γνώση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η λειτουργία εταιριών, οι οποίες παρέχουν υπηρεσίες λήψης διαβίβασης και εκτέλεσης εντολών σε εξωχρηματιστηριακά παράγωγα (forex, Cfd) μέσω ηλεκτρονικών πλατφορμών και οι οποίες δεν διαθέτουν άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να παρέχουν επενδυτικές υπηρεσίες στην Ελλάδα, ούτε διαθέτουν σχετικό διαβατήριο από εποπτική αρχή άλλου κράτους μέλους", επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΚ.

"Για το λόγο αυτό, εφιστάται η προσοχή των επενδυτών στην αξιολόγηση των εταιριών με τις οποίες προτίθενται να συνεργαστούν ή συνεργάζονται, σχετικά με το καθεστώς αδειοδότησης και εποπτείας τους.

Ειδικότερα θα πρέπει να διαπιστώνουν την ύπαρξη άδειας λειτουργίας των εν λόγω εταιριών από την ιστοσελίδα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ή των αντίστοιχων εποπτικών αρχών άλλων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης", τονίζει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v