Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καλύφθηκε το placement για τις μετοχές της Τέρνα Ενεργειακή

Με στόχο να βελτιωθεί το free float και η εμπορευσιμότητα της μετοχής, η εταιρεία διέθεσε 12 εκατομμύρια μετοχές. Εξ αυτών τα 9,5 εκατ. ευρώ προέρχονται από αύξηση κεφαλαίου και τα 2,5 εκατ. από τον Γ. Περιστέρη.

Καλύφθηκε το placement για τις μετοχές της Τέρνα Ενεργειακή

Καλύφθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, το  placement των 12 εκατομμυρίων μετοχών της Τέρνα Ενεργειακή που ξεκίνησε χθες με το άνοιγμα «επιταχυνόμενου» βιβλίου προσφορών. Πηγές αναφέρουν πως η τιμή διάθεσης είναι 4,35 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι με στόχο να βελτιωθεί το free float και η εμπορευσιμότητα της μετοχής, η εταιρεία διέθεσε 12 εκατομμύρια μετοχές. Εξ αυτών τα 9,5 εκατ. προέρχονται από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης που θα αποφασιστεί από την έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων, ενώ 2.500.000 μετοχές ανήκουν στον μέτοχο και πρόεδρο του Δ.Σ. της εταιρείας, Γ. Περιστέρη.

Όπως αποφασίστηκε, στην επερχόμενη Γενική Συνέλευση, το Δ.Σ. της εταιρείας θα εισηγηθεί και την ακύρωση των 4.895.464 ιδίων μετοχών που κατέχει η εταιρεία και έτσι η τελική μέγιστη συνολική «αραίωση» (dilution) που θα υποστούν οι υφιστάμενοι μέτοχοί της θα ισούται με 4.604.536 νέες μετοχές ή 4,21%.

Σημειώνεται ότι στο χρηματιστήριο η μετοχή υποχωρεί 2,2%, στα 4,69 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v