Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος: Με «overweight» και στόχο τα 13,5 ευρώ η Pantelakis

Ελκυστική αποτίμηση, καλά θεμελιώδη και περιθώριο μείωσης δαπανών «βλέπει» η χρηματιστηριακή στη μετοχή. Τα σενάρια για έκτακτο μέρισμα 0,5-1,25 ευρώ στους μετόχους.

Μυτιληναίος: Με «overweight» και στόχο τα 13,5 ευρώ η Pantelakis

Απόδοση 33% από τα τρέχοντα επίπεδα προβλέπει για τη μετοχή της Μυτιληναίος η Pantelakis Χρηματιστηριακή, σε έκθεσή της με την οποία ξεκινά κάλυψη του τίτλου ενώ θέτει τιμή-στόχο τα 13,5 ευρώ και σύσταση "overweight".

Η χρηματιστηριακή κάνει λόγο για ανοδικά ρίσκα στις εκτιμήσεις της για τα έσοδα του ομίλου, λόγω των ισχυρών τιμών των εμπορευμάτων. Ειδικότερα, επισημαίνει ότι οι τιμές αλουμινίου και αλουμίνας αυξήθηκαν το 2017. Το 2018 αναμένεται μια σχετικά ισορροπημένη αγορά, με τις τιμές να παραμένουν κοντά στα πρόσφατα υψηλά.

Παράλληλα, το 2018 φαίνεται μια καλή χρονιά για τα έργα EPC (μελέτη, προμήθεια, κατασκευή έργων) του ομίλου αλλά και για τον κλάδο ενέργειας, καθώς η ζήτηση για ηλεκτρισμό αυξάνεται.

Την ίδια στιγμή, η συγχώνευση των βασικών θυγατρικών του ομίλου παρέχει σημαντικό περιθώριο χαμηλότερων λειτουργικών δαπανών και μείωσης του κόστους χρηματοδότησης του ομίλου.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι απουσία βραχυπρόθεσμων σχεδίων για υψηλές κεφαλαιακές δαπάνες, η Mυτιληναίoς θα μπορούσε να αποφασίσει να επιστρέψει κεφάλαια στους μετόχους της, επιπλέον των μερισμάτων. Ενα έκτακτο μέρισμα ύψους 0,5-1,25 ευρώ θα έφερνε χαμόγελα στους μετόχους, χωρίς να επιβαρύνει υπέρμετρα το χρέος του ομίλου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v