Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα μεγέθη λένε Morgan Stanley-UBS

Τα αποτελέσματα της Alpha Bank για το 2017 υπερέβησαν τις εκτιμήσεις, παρά την επιβάρυνση από έκτακτα στοιχεία το δ' τρίμηνο, αναφέρουν Morgan Stanley και UBS. Διατηρούνται οι συστάσεις "equalweight" και "neutral".

Alpha Bank: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα μεγέθη λένε Morgan Stanley-UBS

Η Alpha Bank έκλεισε το έτος με κέρδη, παρά τα σημαντικά έκτακτα στοιχεία του δ’ τριμήνου, με το κόστος του ρίσκου να διαμορφώνεται σε χαμηλότερο επίπεδο από τις εκτιμήσεις της Morgan Stanley, καθώς η κάλυψη των NPLs μειώθηκε στο 67%, σχολιάζει η τράπεζα, η οποία αναμένει το fully loaded CET1 της τράπεζας τον Ιανουάριο να είναι το υψηλότερο μεταξύ των συστημικών τραπεζών, στο 15,9%.

Η Morgan Stanley διατηρεί αμετάβλητη τη σύσταση “equal weight” για την Alpha Bank, με τιμή-στόχο τα 2,90 ευρώ ανά μετοχή.

Από την πλευρά της, η UBS κάνει λόγο για καλά αποτελέσματα από τις κύριες δραστηριότητες, που όμως επιβαρύνθηκαν από σημαντικά έκτακτα στοιχεία. Σημειώνει πως η Alpha υπερέβη τον στόχο για τη μείωση των NPEs κατά 0,3 δισ. ευρώ, εν μέρει λόγω της πώλησης του χαρτοφυλακίου Venus, ενώ στοχεύει σε μείωση των NPEs κατά 3,4 δισ. ευρώ το 2018.

Η UBS διατηρεί αμετάβλητη τη σύσταση “neutral” και την τιμή-στόχο των 2 ευρώ για τη μετοχή της Alpha.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v