Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Morgan Stanley: Καμία ανάγκη για αύξηση κεφαλαίου

H Morgan Stanley εξηγεί ότι τις τελευταίες εβδομάδες οι τιμές των τραπεζικών μετοχών έχουν αυξηθεί από 10-21% με το δείκτη P/BV από τις 0,29 φορές να αυξάνεται στις 0,35 φορές.

Morgan Stanley: Καμία ανάγκη για αύξηση κεφαλαίου

Με ουδέτερες συστάσεις και τιμές στόχους 2,9 ευρώ για την Alpha Bank, 5,2 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς, 0,90 ευρώ για την Eurobank και 0,40 ευρώ για τη Εθνική Τράπεζα υποδέχεται η Morgan Stanley τα αποτελέσματα των stress tests των ελληνικών τραπεζών.

H Morgan Stanley εξηγεί ότι τις τελευταίες εβδομάδες οι τιμές των τραπεζικών μετοχών έχουν αυξηθεί από 10-21% με το δείκτη P/BV από τις 0,29 φορές να αυξάνεται στις 0,35 φορές. Αυτό αντανακλά τις μειωμένες ανησυχίες της αγοράς για το αρνητικό αποτέλεσμα των stress tests.

Βάσει της μεθοδολογίας που ακολουθεί η Morgan Stanley και σε αυτά τα επίπεδα τιμών, η αγορά ακόμα προεξοφλεί έλλειμμα κεφαλαίου στην Τράπεζα Πειραιώς 400 εκατ. ευρώ ενώ αντίθετα βλέπει πλεόνασμα κεφαλαίου 100 εκατ. στην Eurobank, 450 εκατ. ευρώ στην Alpha Bank και 900 εκατ. ευρώ στην Εθνική Τράπεζα. Βάσει των θετικών αποτελεσμάτων, η Morgan Stanley θεωρεί ότι η πιο θετική ανάκαμψη θα πρέπει να συμβεί στις μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v