Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wood: Εκτός MSCI Greece θα τεθεί η Folli Follie

Την έξοδο της Folli Follie από τον δείκτη MSCI, μετά και τη βουτιά της μετοχής εν μέσω επίθεσης από το QCM, προβλέπει ο οίκος. Πιθανός αντικαταστάτης η Motor Oil, κάτι που θα σημάνει παθητικές εισροές 141 εκατ. δολαρίων στη μετοχή.

Wood: Εκτός MSCI Greece θα τεθεί η Folli Follie

Σημαντικές αλλαγές προβλέπει η Wood & Company στην τριμηνιαία αναθεώρηση του δείκτη MSCI, αφού εκτιμά ότι η Folli Follie Group θα αφαιρεθεί και στη θέση της θα προστεθεί η Motor Oil αλλά και ότι η στάθμιση της Jumbo θα αυξηθεί.

Η Wood & Company επισημαίνει ότι η Folli Follie ήταν στα πρόθυρα εξόδου από τον δείκτη MSCI Greece και στην αναθεώρηση του Φεβρουαρίου. Τώρα όμως, συνεχίζουν οι αναλυτές της Wood, λαμβάνοντας υπόψη τα γεγονότα που σχετίζονται με την QCM που ισχυρίζονται ότι υπάρχει δόλια συμπεριφορά από την εταιρεία, βλέπουμε ότι ο πάροχος του δείκτη θα μπορούσε να λάβει υπόψη τη σημαντική πτώση της τιμής των μετοχών από τις 2 Μαΐου (περ. 41% από το κλείσιμο της 9ης Μαΐου), με αποτέλεσμα η αποτίμηση της εταιρείας να μειωθεί στα 0,7 δισ. δολάρια (έναντι του 1,5 δισ. δολάρια που είναι το ελάχιστο εύρος μεγέθους για τις αναδυόμενες αγορές από τις 23 Οκτωβρίου 2017). Επομένως, η Wood βλέπει κίνδυνο απομάκρυνσης του τίτλου από τον MSCI Greece.

Αν o τίτλος εξαιρεθεί από τον δείκτη, η Wood αναμένει παθητικές εκροές ύψους 12,7 εκατ. δολαρίων ή 7,5 φορές τον ημερήσιο όγκο συναλλαγών του τελευταίου τριμήνου.

Η Mοtοr Oil είναι μεταξύ των δυνητικών υποψηφίων για ένταξη και η Wood τη θεωρεί ως την πιο πιθανή για αντικατάσταση της Folli Follie στον δείκτη. Εάν ο τίτλος περιληφθεί στον δείκτη, η Wood αναμένει παθητικές εισροές ύψους 141 εκατ. δολαρίων ή 50 φορές τον ημερήσιο όγκο συναλλαγών του τελευταίου τριμήνου.

Για την Jumbo, οι αναλυτές της Wood είχαν εκτιμήσει, τόσο στις αλλαγές του Νοεμβρίου 2017 όσο και τον Φεβρουάριο του 2018, την πιθανότητα η συμμετοχή του free float της εταιρείας να αυξανόταν κατά 5%, από 75% σε 80%, μετά τη διάθεση του 3,5% της εταιρείας στα μέσα Ιουνίου 2017. Αν τελικά αυξηθεί η συμμετοχή της Jumbo, η Wood εκτιμά ότι οι παθητικές εισροές θα είναι ύψους περίπου 12 εκατομμυρίων δολαρίων ή 6 φορές τον ημερήσιο όγκο συναλλαγών του τελευταίου τριμήνου.

Σημειώνεται ότι η εξαμηνιαία αναθεώρηση των δεικτών MSCI Greece θα ανακοινωθεί σήμερα το βράδυ στις 24:00. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v