Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli Follie: Ερχεται βαρύς ο πέλεκυς από Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Συνεδριάζει το Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και ετοιμάζει βαρύ πρόστιμο για χειραγώγηση. Στον εισαγγελέα θα σταλθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση για περαιτέρω έρευνα.

Folli Follie: Ερχεται βαρύς ο πέλεκυς από Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Mε πλήρη σύνθεση συνεδριάζει το ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (EK), προκειμένου να αποφασίσει και να επιβάλει πρόστιμα σε μέλη της Διοίκησης της Folli Follie για χειραγώγηση της αγοράς μέσω διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Πρόκειται για μία συνεδρίαση που αναμενόταν εδώ και εβδομάδες, μέχρι οι υπηρεσίες της ΕΚ ολοκληρώσουν τη μελέτη των στοιχείων που έλαβαν από τους εκπροσώπους της εισηγμένης εταιρείας.

Την επιβολή προστίμων θα ακολουθήσει άμεσα η παραπομπή της υπόθεσης στον Εισαγγελέα. με την κατηγορία χειραγώγησης της αγοράς.

Σημειώνεται ότι τα πρόστιμα για περιπτώσεις χειραγώγησης μπορούν να φθάσουν σε ύψος εκατομμύρια ευρώ ενώ η παραπομπή της υπόθεσης σε Εισαγγελέα για το συγκεκριμένο αδίκημα ανοίγει τον δρόμο για σειρά εξελίξεων αναφορικά με την εισηγμένη εταιρεία.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα, αλλά αφού είχαν περάσει τρεις μήνες, ο ορκωτός ελεγκτής του ομίλου Folli Follie Group Γιώργος Βαρθαλίτης και η εταιρία Ecovis VNT διαπίστωσαν ότι δεν έχουν λάβει «έγγραφα και λοιπές πληροφορίες» που ζήτησαν από τη βασική θυγατρική του ομίλου FFG Sourcing και τους ελεγκτές της και προχώρησαν σε ανάκληση του πιστοποιητικού ελέγχου για τις λογιστικές καταστάσεις 2017 του ομίλου.

Όπως έχει γράψει το Euro2day.gr, στελέχη της ΕΚ εξέφρασαν το προηγούμενο διάστημα ανοιχτά την απόλυτη δυσπιστία τους για το εάν τα ταμειακά διαθέσιμα στα οποία έχει αναφερθεί η Folli Follie υφίστανται όντως και για τον λόγο αυτό, έχοντας εξαντλήσει κάθε χρονικό περιθώριο αλλά και κάθε άλλο μέτρο που άπτεται της δικαιοδοσίας της, προχωρούν τις διαδικασίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v