Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηχηρό μήνυμα Παυλόπουλου: Δεν νοείται Ελλάδα εκτός Ευρώπης

Η Ελλάδα δεν νοείται εκτός Ευρώπης αλλά και η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι αυτό για το οποίο ιδρύθηκε χωρίς την Ελλάδα στους κόλπους της» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

  • Real.gr
Ηχηρό μήνυμα Παυλόπουλου: Δεν νοείται Ελλάδα εκτός Ευρώπης
«Εορτάζουμε την Εθνεγερσία του 1821, που οδήγησε στην «Ανάσταση» του Γένους μας και στη δημιουργία του νεώτερου Ελληνικού Κράτους. Το απαράμιλλο παράδειγμα των προγόνων μας Αγωνιστών του 1821 πρέπει να μας εμπνέει και να μας καθοδηγεί στο διηνεκές. Εμείς, οι Έλληνες απανταχού της Γης, έχουμε ιερό χρέος να σφυρηλατήσουμε ένα αρραγές μέτωπο συναπόφασης και συνευθύνης για την υπεράσπιση της Πατρίδας και του εθνικού συμφέροντος», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της παρέλασης για την επέτειο της εθνεγερσίας της 25ης Μαρτίου.

Ο κ. Παυλόπουλος με αφορμή την σημερινή Σύνοδο Κορυφής της Ρώμης για τα 60 χρόνια από την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπογράμμισε ότι: «έχουμε το δικαίωμα να υπενθυμίζουμε στους Εταίρους μας ότι οι Πρόγονοί μας, λίγο πριν την έναρξη της Εθνεγερσίας, απηύθυναν έκκληση υπέρ της Ελευθερίας των Ελλήνων προς τους Λαούς της Ευρώπης. Αυτό και μόνον αρκεί για να καταδείξει πόσο η Ελλάδα και οι Έλληνες είναι διαχρονικώς προσανατολισμένοι με συνέπεια προς το Ευρωπαϊκό Όραμα».

«Η Ελλάδα», τόνισε, «έχει αποφασίσει να ανήκει οριστικά και αμετάκλητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον σκληρό πυρήνα της, την Ευρωζώνη. Η Ελλάδα δεν νοείται εκτός Ευρώπης αλλά και η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι αυτό για το οποίο ιδρύθηκε χωρίς την Ελλάδα στους κόλπους της» και κατέληξε λέγοντας ότι: «Έτσι πορευόμαστε -με την συντριπτική πλειοψηφία των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων ενωμένη προς την κατεύθυνση αυτή- τον ευρωπαϊκό μας δρόμο, χωρίς αμφιβολία ή σκεπτικισμό, πρωτοστατώντας και στον κοινό αγώνα για να ξαναβρεί η Ευρωπαϊκή Ένωση τις ιδρυτικές της ρίζες, πάνω στις οποίες μπορεί και πρέπει να εξελιχθεί κατά τον προορισμό της».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v