Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Διάγγελμα» Τσίπρα για ενίσχυση χαμηλοσυνταξιούχων και νησιωτών

Απόψε στις 9 μμ μετά την επιστροφή του από το Ισραήλ. Αναμένεται να ανακοινώσει επίδομα για όσους εισπράττουν έως 700 ευρώ και μέτρα για τους νησιώτες που πλήττονται.

«Διάγγελμα» Τσίπρα για ενίσχυση χαμηλοσυνταξιούχων και νησιωτών

Επισπεύδει τις ανακοινώσεις για «ανάσες» στους χαμηλοσυνταξιούχους και στους νησιώτες ο Αλέξης Τσίπρας.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα προβεί σε «δήλωση διαγγελματικού χαρακτήρα» απόψε, αμέσως μετά την επιστροφή του από το Ισραήλ.

Μεταξύ άλλων θα ανακοινώσει «άπαξ» επίδομα σε περίπου ένα εκατομμύριο χαμηλοσυνταξιούχους, εν είδη κοινωνικού μερίσματος. Θα αφορά όσους λαμβάνουν σύνταξη μέχρι 700 ευρώ και το ποσό θα είναι κλιμακούμενο, ενώ θα ληφθούν υπόψη κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.

Το οικονομικό επιτελείο εξακολουθεί να αναζητεί τρόπους επέκτασης του επιδόματος και σε άλλα οικονομικά αδύναμα τμήματα του πληθυσμού, ωστόσο «κλειδωμένο» εμφανίζεται μόνο το ποσόν στους χαμηλοσυνταξιούχους, οι οποίοι υπέστησαν τη μεγαλύτερη ζημιά μέσα στο 2016 λόγω της σταδιακής κατάργησης του ΕΚΑΣ.

Ξεχωριστή κατηγορία της πρωθυπουργικής ανακοίνωσης αποτελεί η «νησιωτική πολιτική», με βασικό στοιχείο την μείωση του ΦΠΑ. Δεν έχει γίνει γνωστό εάν το μέτρο θα αφορά μόνο στα ακριτικά νησιά που πλήττονται ιδιαίτερα από το προσφυγικό ή εάν θα επεκταθεί και σε άλλα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v