Στη Βουλή η δικογραφία για το «Ερρίκος Ντυνάν»

Εξετάζεται η διερεύνηση ποινικών ευθυνών των πρώην υπουργών Άδωνι Γεωργιάδη, Κωστή Χατζηδάκη, Παναγιώτη Μηταράκη, Ανδρέα Λυκουρέντζου και Μάκη Βορίδη.

Στη Βουλή η δικογραφία για το «Ερρίκος Ντυνάν»

Στον πρόεδρο της Βουλής διαβίβασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής τη δικογραφία (ΕΔ 2014/338) που έχει ήδη σχηματιστεί για την υπόθεση του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, επισυνάπτεται πλήρης φάκελος για υπόθεση από την Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «εξετάζεται η διερεύνηση ποινικών ευθυνών των πρώην υπουργών Αδωνι-Σπυρίδωνα Γεωργιάδη, Κωνσταντίνου Χατζηδάκη, Παναγιώτη Μηταράκη, Ανδρέα Λυκουρέντζου και Μαυρουδή Βορίδη».

Η δικογραφία σχηματίστηκε από την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου και δρομολογήθηκε η αποστολή της στο Κοινοβούλιο, μετά την κατάθεση που έδωσε τον περασμένο Νοέμβριο στην εισαγγελέα των φυλακών Κορυδαλλού ο προφυλακισμένος πρώην πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν, Ανδρέας Μαρτίνης.

Η έναρξη της δικαστικής διερεύνησης, όπως ήταν αναμενόμενο, «σκόνταψε» σε τυχόν ευθύνες υπουργών αφού σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο Μαρτίνης, οι πρώην υπουργοί ουσιαστικά συνέδραμαν στην εκχώρηση αντί πινακίου φακής του νοσοκομείου, ζημιώνοντας μάλιστα το ελληνικό δημόσιο.

Ο εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος που ξεκίνησε τη διενέργεια της έρευνας, λόγω των καταγγελιών σε βάρος των τριών υπουργών, τη σταμάτησε και ζήτησε την αποστολή της στη Βουλή «αμελλητί» όπως ορίζει ο νόμος. Η Βουλή θα κληθεί να αποφασίσει για τις τυχόν ευθύνες τους, οι οποίες αυτή τη στιγμή δεν έχουν υποπέσει στη δαγκάνα της παραγραφής.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v