Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΝΔ: Στην κορυφή της ατζέντας η καθημερινότητα

Πώς ξεδιπλώνεται η γαλάζια στρατηγική. Οι στοχευμένες επισκέψεις και παρεμβάσεις ανά τομέα. Στα... θρανία ξανά τα κομματικά στελέχη, στο Λονδίνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΝΔ: Στην κορυφή της ατζέντας η καθημερινότητα

Τρόπους να επιβάλει τη δική της ατζέντα και να εξαναγκάσει την κυβέρνηση να συρθεί πίσω απ' αυτήν, αναζητεί η ΝΔ. Και μπορεί το επιτελείο του κόμματος να παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση, ωστόσο παράλληλα με τη σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό για την οικονομία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να ανεβάσει ακόμα περισσότερο τους τόνους στα θέματα της καθημερινότητας.

Πεποίθησή του είναι ότι η χώρα τελεί υπό παρατεταμένη παρακμή, που φέρει την υπογραφή των δύο κυβερνητικών εταίρων και την οποία θέλει να αναδείξει στην κοινή γνώμη, ταυτόχρονα με το δικό του όραμα και σχέδιο για την Ελλάδα της επόμενης μέρας. Υπό το πρίσμα αυτό, στις προθέσεις του προέδρου της ΝΔ είναι να συνεχίσει τις περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, με πρώτους σταθμούς τη Νάουσα και τη Βέροια την προσεχή Κυριακή, ενώ ήδη αναδεικνύει τα κενά και τις κυβερνητικές παραλείψεις στην υγεία, την παιδεία, τη δικαιοσύνη και την ασφάλεια, με συνεχείς παρεμβάσεις και στοχευμένες επισκέψεις. 

Την τελευταία εξ αυτών την πραγματοποίησε χθες το απόγευμα στο νοσοκομείο Παίδων, την ίδια ώρα που οι αρμόδιοι τομεάρχες Δημόσιας Τάξης Μάξιμος Χαρακόπουλος και Υποδομών Κώστας Καραμανλής (βουλευτής Σερρών) εξέδιδαν καυστικές ανακοινώσεις κατά της κυβέρνησης για τα επεισόδια στα Εξάρχεια και τις νέες εργασίες στους αυτοκινητόδρομους που εγκαινιάστηκαν βιαστικά την περασμένη εβδομάδα.

Με γνώμονα τα καθημερινά προβλήματα, καταρτίζεται και το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος. Προχθές, σε ειδική εκδήλωση παρουσία και εκπροσώπων της ενεργειακής αγοράς, παρουσιάστηκαν οι προτάσεις της ΝΔ για την ενέργεια, με έμφαση στη ΔΕΗ. Θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις για τη δημοσιοποίηση του γαλάζιου προγράμματος για την υγεία, ενώ μέχρι το καλοκαίρι προγραμματίζεται να παρουσιαστούν και οι θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ασφάλεια των πολιτών.

Η ΝΔ εστιάζει ιδιαιτέρως και στα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας, καταγγέλλοντας -δια του εκπροσώπου της Βασίλη Κικίλια- τα αυξανόμενα νούμερα όσον αφορά στους νέους ανέργους, στα κόκκινα δάνεια, στην ύφεση και στην εκροή καταθέσεων, ενώ σταθερά στο στόχαστρο της γαλάζιας επικοινωνιακής ομάδας βρίσκονται η επικείμενη περικοπή των συντάξεων και η μείωση του αφορολόγητου.

Ικανότητες και αρχές

Στο μεταξύ, σε επίπεδο εσωκομματικής οργάνωσης ενόψει και πιθανών πολιτικών εξελίξεων, ξεκινά το Σαββατοκύριακο νέος γύρος επιμόρφωσης των στελεχών του κόμματος. Συγκεκριμένα, αύριο, Σάββατο, θα καθίσουν στα... θρανία τα στελέχη της Γραμματείας Οργανωτικού της ΝΔ, με σκοπό να βοηθηθούν για να εμβαθύνουν στο πεδίο της στρατηγικής και των βασικών μηνυμάτων του κόμματος, στην απόκτηση διοικητικών και ηγετικών ικανοτήτων και στις βασικές αρχές πολιτικής επικοινωνίας. Η συγκεκριμένη δράση υλοποιείται σε συνεργασία με τη Γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της παράταξης και προκειμένου η ΝΔ, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος, να καταστεί ένας σύγχρονος πολιτικός οργανισμός, με στελέχη που θα διαθέτουν αποτελεσματική ηγετική και διοικητική συμπεριφορά.

Ο κ. Μητσοτάκης στις 15 Μαΐου θα δώσει το παρών σε εκδήλωση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του London School of Economics (LSE) στη βρετανική πρωτεύουσα, στη σκιά του Brexit αλλά και των πρόωρων εκλογών στη χώρα που ανακοίνωσε η Τερέζα Μέι. Θέµα της εκδήλωσης θα είναι η ήττα του λαϊκισµού, η υπεράσπιση της αλήθειας και η απελευθέρωση της δυναµικής της ελληνικής οικονοµίας, ενώ συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού ινστιτούτου του LSE, καθηγητής Κέβιν Φεδερστόουν. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα απαντήσει σε ερωτήµατα φοιτητών και θα αναλύσει τις θέσεις του κόμματός του για το σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την κρίση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v