Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεν αφορά την ελληνική Βουλή η Βενεζουέλα

Αρνητική απάντηση από τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών-Αμυνας Κ. Δουζίνα. Απάντηση στη ΝΔ μέσω… Σαίξπηρ.

Δεν αφορά την ελληνική Βουλή η Βενεζουέλα

Αρνητική απάντηση έδωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής Κώστας Δουζίνας στο αίτημα της ΝΔ να συγκληθεί εκτάκτως η επιτροπή για να συζητηθούν τα επεισόδια στη Βενεζουέλα.

Μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες τόνισε ότι το εν λόγω αίτημα δεν συνάδει με τις αρμοδιότητες της επιτροπής, ενώ επισήμανε ότι η ΝΔ δεν έχει ποτέ, έως σήμερα, υποβάλει αίτημα σύγκλησής της για θέματα που αφορούν στην ελληνική εξωτερική πολιτική.

Πέραν τούτων, ο κ. Δουζίνας διευκρίνισε ότι η Βουλή και οι επιτροπές της δεν εκδίδουν ψηφίσματα για εσωτερικές εξελίξεις σε άλλες χώρες, αλλά και ότι δεν υφίσταται το Παγκόσμιο Σύμφωνο Κοινωνικών Δικαιωμάτων, στο οποίο αναφέρεται η ΝΔ.

Στο ερώτημα γιατί, κατά τη γνώμη του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προχώρησε σε αυτό το αίτημα, απάντησε μέσω ενός στίχου του Σαίξπηρ από τον Ερρίκο τον Δ΄, όπου ο ετοιμοθάνατος βασιλιάς λέει στον γιο του που θα τον διαδεχθεί: «Να κάνεις τη δουλειά σου, να απασχολείς ζαλισμένα μυαλά με ξένες αντιδικίες. Αν πετύχει αυτή η προσπάθεια, μπορεί να εξαφανίσει τη μνήμη του παρελθόντος».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v