Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη φυλακή ο Τσοχατζόπουλος μέχρι να συγκεντρώσει τα €200 χιλ. της εγγύησης

Το δικαστήριο, κατά πλειοψηφία, έκανε δεκτή την εισαγγελική πρόταση, και έκρινε ότι το ποσό της εγγύησης θα πρέπει να παραμείνει ως έχει.

Στη φυλακή ο Τσοχατζόπουλος μέχρι να συγκεντρώσει τα €200 χιλ. της εγγύησης

Στη φυλακή θα παραμείνει μέχρι να συγκεντρώσει την εγγύηση 200.000 ευρώ που του έχει επιβληθεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος καθώς το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων αρνήθηκε να κάνει δεκτό το αίτημα του πρώην υπουργού για απαλοιφή ή μείωσή της.

Το δικαστήριο, κατά πλειοψηφία, έκανε δεκτή την εισαγγελική πρόταση, και έκρινε ότι το ποσό της εγγύησης θα πρέπει να παραμείνει ως έχει. Το δικαστήριο αποφάσισε επίσης ότι το ποσό μπορεί να καταβληθεί με μετρητά, μέσω εγγυητικής επιστολής τράπεζας ή και υποθήκης ακινήτου του ιδίου ή τρίτου προσώπου.

Ένα μέλος του δικαστηρίου ήταν της άποψης ότι η εγγύηση θα πρέπει να μειωθεί στις 100.000 ευρώ.
Λόγω της διευκόλυνσης που παρείχε το δικαστήριο ως προς τον τρόπο καταβολής της εγγυοδοσίας, δεν αποκλείεται προσεχώς ο Ακης Τσοχατζόπουλος να συγκεντρώσει το ποσό και να αφεθεί ελεύθερος.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του Γιάννη Νικολάου, ο πρώην υπουργός αδυνατεί να καταβάλει το ποσό καθώς μέσω δανεισμού κατάφερε να συγκεντρώσει μόλις 50.000 ευρώ τα οποία προτίθεται να καταβάλει.

"Ο Άκης Τσοχατζόπουλος είναι ασθενής στο νοσοκομείο των φυλακών και η υγεία του βρίσκεται σε κίνδυνο. Έχει ανακληθεί η σύνταξή του, έχουν κατασχεθεί οι τραπεζικοί του λογαριασμοί και δεν υπάρχει περίπτωση να ανταποκριθεί οικονομικά",. επεσήμανε ο κ. Νικολάου προσθέτοντας ότι "θα πρέπει να οριστεί ένα λογικό ποσό".

Ο έτερος συνήγορος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Λεωνίδας Κοτσαλής, έκανε λόγο για "φυσική εξόντωση", σημειώνοντας ότι " δεν νοείται να σέρνεται απο νοσοκομείο σε νοσοκομείο. Τί λόγο έχει η διατήρηση του περιοριστικού όρου; Αναρωτιέμαι αν είναι μοχλός για την επίτευξη άλλων στόχων. Ο Ακης Τσοχατζόπουλος έχει τύχει απαξιωτικής μεταχείρισης, πρωτοφανούς για μια νομοκρατούμενη πολιτεία. Η επέμβαση της Πολιτείας είναι επιβεβλημένη για να αποτραπεί ο κίνδυνος της ζωής του".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v