Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λύση με 3 βήματα για το θέμα των απορριμμάτων προτείνει το Ποτάμι

Το Ποτάμι προτείνει τρία συγκεκριμένα πράγματα που πρέπει να γίνουν για να πάψουν, όπως αναφέρει, οι συμβασιούχοι να είναι όμηροι της εκάστοτε κυβέρνησης, και οι πόλεις μας όμηροι των σκουπιδιών.

Λύση με 3 βήματα για το θέμα των απορριμμάτων προτείνει το Ποτάμι

Η επανάληψη των σκηνών με τα βουνά των σκουπιδιών στην πόλη, τους εργαζόμενους στην καθαριότητα να καταλαμβάνουν, επαναστατικώ δικαίω, δημόσιους χώρους, τους δημάρχους να νίπτουν τας χείρας τους (ενώ, εννοείται, καταγγέλλουν την κυβέρνηση) και την κυβέρνηση να εξαντλεί την υπομονή των πολιτών, έως ότου η «πάγια» λύση της μονιμοποίησης των συμβασιούχων να επιβληθεί «εκ των πραγμάτων», αποτελεί μια ακόμα απόδειξη της ρώμης του πελατειακού κράτους, αναφέρει το Ποτάμι.

Λύση, βέβαια, υπάρχει. Αλλά κανένα από τα κόμματα που μεγάλωσαν και ζουν από το πελατειακό κράτος δεν την προκρίνει.

Μόνο το Ποτάμι τολμά να προτείνει τρία συγκεκριμένα πράγματα που πρέπει να γίνουν, για να πάψουν οι συμβασιούχοι να είναι όμηροι της εκάστοτε κυβέρνησης, και οι πόλεις μας όμηροι των σκουπιδιών, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, το Ποτάμι λέει:

Α) Οι συμβασιούχοι που εργάστηκαν στους δήμους πρέπει να πληρωθούν για την εργασία που παρείχαν. Η κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή τη σχετική διάταξη που θα λύνει το θέμα, ώστε να μη σύρονται οι συμβασιούχοι στα δικαστήρια για να διεκδικήσουν το αυτονόητο: την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Β) Η κυβέρνηση να αλλάξει άμεσα το σύστημα προσλήψεων ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον παρόμοιες καταστάσεις: Οι Δήμοι που μέχρι σήμερα χρησιμοποιούσαν συμβασιούχους για να καλύψουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, να καταθέσουν στο ΑΣΕΠ κατάλογο με τις εν λόγω θέσεις.

Το ΑΣΕΠ θα αξιολογήσει την ανάγκη και θα προχωρήσει σε ανοικτό διαγωνισμό για την κάλυψη των εν λόγω θέσεων. Στον διαγωνισμό θα μπορεί να λάβει μέρος οποιοσδήποτε καλύπτει τα προαπαιτούμενα του περιγράμματος θέσης, συμπεριλαμβανομένων και των προηγούμενα υπηρετούντων σε αυτές τις θέσεις, συμβασιούχων, οι οποίοι μπορούν να μοριοδοτηθούν επιπλέον λόγω της προϋπηρεσίας τους στην εν λόγω θέση. Ο διαγωνισμός θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός τριμήνου.

Γ) Καμία σύμβαση ορισμένου χρόνου δεν μετατρέπεται σε αορίστου. Οι δήμοι που αντιμετωπίζουν πρόβλημα λόγω μη επάρκειας του προσωπικού τους κατά το τρίμηνο ολοκλήρωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας από το ΑΣΕΠ μπορούν να προχωρήσουν στη σύναψη συμβάσεων τρίμηνης μέγιστης διάρκειας, οι οποίες λύονται αυτοδικαίως με την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας από το ΑΣΕΠ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v