Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επερώτηση για την επένδυση στις Σκουριές κατέθεσαν 14 βουλευτές της ΝΔ

Οι συνέπειες από εκδίωξη της επένδυσης θα είναι ανυπολόγιστες για τους εργαζόμενους, για την οικονομία που θα χάσει 1 δισεκατομμύριο φόρους τα επόμενα χρόνια, αλλά και για την Ελλάδα ολόκληρη, σημειώνουν οι βουλευτές.

Επερώτηση για την επένδυση στις Σκουριές κατέθεσαν 14 βουλευτές της ΝΔ

«Η κυβέρνηση αγγίζει τον χρυσό και τον μετατρέπει σε κάρβουνο», επισημαίνουν 14 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για την υπονόμευση της επένδυσης στις Σκουριές.

Υπογραμμίζουν ότι: «Την ώρα που η Ελλάδα διψάει για επενδύσεις, η σπουδαιότερη και μεγαλύτερη επένδυση της χώρας στον εξορυκτικό κλάδο και στη βαριά βιομηχανία σήμερα, κινδυνεύει να παγώσει, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την ελληνική οικονομία και την τοπική κοινωνία». Και προσθέτουν: «Η προφανής πια αναποτελεσματικότητα και οι κομματικές αγκυλώσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχουν σαν αποτέλεσμα 2.400 εργαζόμενοι να κινδυνεύουν να χάσουν τις δουλειές τους και να οδηγηθούν στη μετανάστευση».

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αφού αναφέρονται «στην ανικανότητα και την ιδεοληψία της κυβέρνησης, που προκάλεσε την ακύρωση του φιλοεπενδυτικού προσωπείου του κ. Τσίπρα, μόλις 24 ώρες μετά τις αναπτυξιακές μεγαλοστομίες του στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης», υπογραμμίζουν ότι δεν ευσταθούν οι κυβερνητικοί χειρισμοί για εκκρεμότητες στις άδειες της επένδυσης και προσθέτουν:

«Οι συνέπειες από την πιθανή εκδίωξη της επένδυσης θα είναι ανυπολόγιστες για τους εργαζόμενους που θα χάσουν τις δουλειές τους, για την οικονομία που θα χάσει 1 δισεκατομμύριο φόρους τα επόμενα χρόνια, αλλά και για την Ελλάδα ολόκληρη, καθώς το μήνυμα που θα σταλεί προς όλες τις κατευθύνσεις θα είναι εχθρικό για όλους τους πιθανούς μελλοντικούς επενδυτές και θα καταστρέφει κάθε ελπίδα ισχυρής και βιώσιμης ανάπτυξης της χώρας μας».

Καταλήγοντας, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καλούν τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας να δώσει απαντήσεις στα παρακάτω:

«1. Επιθυμεί ή όχι η κυβέρνηση την ολοκλήρωση της εμβληματικής επένδυσης στις Σκουριές της Χαλκιδικής, με όρους αειφορίας και προστασίας του περιβάλλοντος και έτσι να διασφαλίσει τις χιλιάδες θέσεις εργασίας, την ανάπτυξη στην περιοχή και τα έσοδα του κράτους;

2. Έχει εξετάσει η κυβέρνηση όλες τις νομικές παραμέτρους της υπόθεσης, ώστε να διασφαλίσει τα συμφέροντα του Δημοσίου;

3. Ταυτίζεται με την άποψη του συμβούλου Στρατηγικού Σχεδιασμού του Έλληνα πρωθυπουργού “στα τσακίδια”;».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v