Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας προς ΝΔ: Παρακρατικές μέθοδοι επειδή δεν σας βγήκε η κατάρρευση

Σκληρή αντεπίθεση του πρωθυπουργού, με πυρά κατά της αντιπολίτευσης από το βήμα της Βουλής. Η κάλυψη προς τον Πάνο Καμμένο και η καταγγελία για τα fake news κατά Κουρουμπλή. Το... πολύ γερά του Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Τσίπρας προς ΝΔ: Παρακρατικές μέθοδοι επειδή δεν σας βγήκε η κατάρρευση

«Στη ΝΔ πάσχετε από σύνδρομο στέρησης της εξουσίας και επειδή δεν σας βγήκε το αφήγημα για κατάρρευση της οικονομίας, ταυτίζεστε με επιχειρηματικά συμφέροντα, ακολουθείτε παρακρατικές μεθόδους, εμπλέκοντας την προσωπική ζωή των αντιπάλων σας και κατασκευάζοντας fake news, συνεχίστε έτσι».

Αυτή ήταν η κεντρική ιδέα της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, στη συζήτηση επί του αιτήματος της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής επιτροπής εις βάρος του Πάνου Καμμένου, για την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με ισοβίτη για την υπόθεση του Νoor 1.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο ιδεολογικό-πολιτικό στίγμα της ΝΔ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αποτελεί ένα μείγμα των Γερμανών φιλελεύθερων και ακροδεξιών, με τις θέσεις του Κ. Μητσοτάκη και του Αδ. Γεωργιάδη, αντίστοιχα.

Τα βασικά σημεία της παρέμβασης του κ. Τσίπρα είναι:

* Η ΝΔ πάσχει από σύνδρομο στέρησης εξουσίας. Σ' αυτό το πλαίσιο ταυτίζεστε με επιχειρηματικά συμφέροντα. Κατηγορείτε έναν υπουργό επειδή συνομίλησε με έναν κατάδικο και επειδή τον παρέπεμψε στη Δικαιοσύνη για τα δέοντα.

Λέτε «ο Καμμένος και η κυβέρνηση στοχοποιούν έναν επιχειρηματία για να εξοντώσουν πολιτικά τον κ. Μητσοτάκη». Πώς το ένα οδηγεί στο άλλο; Ποιος είναι ο άρρηκτος δεσμός που ενώνει έναν επιχειρηματία με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης;

Δεν τον κατονομάζετε, είναι ο κ. Μαρινάκης. Δουλειά των κομμάτων όμως δεν είναι ούτε να παρεμβαίνουν ούτε να προκαταλαμβάνουν αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Η κυβέρνηση δεν στοχοποίησε κανέναν, περιμένει απλώς τις δικαστικές αποφάσεις.

Εμείς ούτε κατασκευάζουμε κατηγορίες ούτε προκαταλαμβάνουμε αποφάσεις. Άλλοι το κάνουν αυτό, με fake news. Η δική σας σπουδή μοιάζει με επιχείρηση παρέμβασης. Αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα για τη Δημοκρατία και την παράταξή σας. Διότι στο τέλος της ημέρας μπορούν να βγουν πράγματα, να σας γυρίσει μπούμερανγκ η υπόθεση.

* Εμείς βρισκόμαστε εδώ παρά την επίθεση των πρωτοσέλιδων. Τι πρεμούρα έχουμε να ελέγξουμε τον Τύπο και γιατί; Μάλλον εσείς φοβάστε μη χάσετε στήριξη σε μια εποχή κρίσης του Τύπου.

* Βλέπουμε παρακρατικές μεθόδους με φωτογραφίσεις της προσωπικής ζωής, για να μας επιτεθείτε και να επιστρέψετε στην εξουσία.

Όπως κάνατε σήμερα με τις φωτογραφίες για συμμετοχή του Παναγιώτη Κουρουπλή σε δήθεν πάρτι εφοπλιστή. Όπως αποκαλύφθηκε, επρόκειτο για συμμετοχή σε ετήσια εκδήλωση Συνδέσμου και όφειλε να ήταν εκεί ο υπουργός Ναυτιλίας. Καλό του κάνατε του Κουρουμπλή με αυτό το κατασκεύασμα.

* Η υπόθεση για την οποία κατηγορείτε τον Καμμένο τέθηκε στο αρχείο από τη Δικαιοσύνη. Τη φέρατε εδώ, στη Βουλή, στο πλαίσιο της τακτικής «της πυρκαγιάς και της συμφοράς», επειδή κατέρρευσε η κριτική σας για την οικονομία.

* Σε πείσμα δικό σας, η χώρα βαδίζει στην έξοδο από τα μνημόνια. Σήμερα και επισήμως βγήκαμε από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος που μπήκαμε το 2009.

Σήμερα επίσης ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε... πολύ γερά ότι η χώρα βαδίζει σταθερά στην έξοδο από τα μνημόνια. Και σε σας τι έχει μείνει; Να τροφοδοτείτε τον διεθνή Τύπο με δυσφημιστικά δημοσιεύματα εναντίον της χώρας, όχι της κυβέρνησης.

Και μία πιο βαθιά αιτία: Και το πολιτικό πρόγραμμα του σοκ και δέους που προτείνετε για την ελληνική οικονομία δεν μπορεί να γίνει ποτέ πλειοψηφικό. Κάθε φορά που μιλάτε, κύματα ρίγους νιώθουν οι πολίτες.

Θα σας παρακαλέσω: να συνεχίσετε έτσι, να μην κρύβετε την ιδεολογία σας. Μείγμα AfD και Φιλελεύθερων Γερμανίας είστε, με τις θέσεις του κ. Γεωργιάδη και του κ. Μητσοτάκη, αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v