Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας δεν ξέρει να κάνει μεταρρυθμίσεις

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει στον EUobserver ότι στην Ελλάδα είχαμε λιτότητα, περικοπές συντάξεων, αυξήσεις φόρων και όχι μεταρρυθμίσεις. Εμφανίστηκε βέβαιος ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές με σημαντική διαφορά.

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας δεν ξέρει να κάνει μεταρρυθμίσεις

Σε συνέντευξή του στον EUobserver ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει ότι «η λιτότητα δεν πρέπει να συγχέεται με τις μεταρρυθμίσεις -είχαμε πάρα πολλή λιτότητα στην Ελλάδα και πολύ λίγες μεταρρυθμίσεις».

Σημειώνει ότι «μέχρι στιγμής, δυστυχώς, κάθε φορά που είπαμε στους Έλληνες για μεταρρυθμίσεις, το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό είναι οι αυξήσεις φόρων και οι περικοπές των συντάξεων. Νομίζω ότι ίσως ήρθε η ώρα, χωρίς να ξεφύγουμε από τις υποχρεώσεις μας, να επανεξετάσουμε την ισορροπία των πολιτικών μας υπέρ των μεταρρυθμίσεων».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι προτεραιότητά του θα είναι η «δημιουργία θέσεων εργασίας μέσω ιδιωτικών επενδύσεων, δηλαδή φιλικού προς τις επιχειρήσεις περιβάλλοντος».

Όσο αφορά τις εκλογές ανέφερε ότι είναι βέβαιος ότι η ΝΔ θα επικρατήσει και με σημαντική διαφορά, τονίζοντας ότι είναι «το μοναδικό πολιτικό κόμμα που έχει ένα σαφές πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.

«Γνωρίζουμε ότι ο δρόμος μπροστά θα είναι δύσκολος και πολλά θα εξαρτηθούν από τη βούλησή μας να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις και να διατυπώσουμε επίσης τις μεταρρυθμίσεις που θεωρούμε απαραίτητες για τη χώρα», δήλωσε. Επέμεινε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «δεν θέλει να κάνει πραγματικές μεταρρυθμίσεις και δεν ξέρει πώς να κάνει πραγματικές μεταρρυθμίσεις».

«Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι τόσο υπερβολικό», είπε, κατηγορώντας τον Τσίπρα ότι «επιβάρυνε την οικονομία και σκότωσε οποιαδήποτε ανάπτυξη θα μπορούσαμε να έχουμε». 

«Οι αριθμοί δεν είναι ψέμα», επέμεινε, αναφερόμενος στους «καταστροφικούς πρώτους μήνες του 2015 και τη συνεχή αναβλητικότητα του Αλέξη Τσίπρα». «Το πείραμα του Τσίπρα μάς έχει κοστίσει 100 δισ. ευρώ», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όταν ρωτήθηκε αν συμμερίζεται την εκτίμηση του επιτρόπου Οικονομικών της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί, ότι η Ελλάδα «φτιάχνει ένα success story», απάντησε ότι «ένα συντριπτικό ποσοστό των Ελλήνων πιστεύει ότι η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v