Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Να μην πάνε τα κλειδιά από το Eurogroup στον ESM

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο πρωθυπουργός για τη Σύνοδο Κορυφής. Μετείχε στην προπαρασκευαστική Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Στέλνει μήνυμα για δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη.

Τσίπρας: Να μην πάνε τα κλειδιά από το Eurogroup στον ESM

«Η εμβάθυνση που πρότεινε η ευρωπαϊκή επιτροπή είναι ρηχή», έσπευσε να σχολιάσει ο πρωθυπουργός μέσω twitter από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής.

«Η Ευρώπη έχει ανάγκη από μια πολύ πιο γενναία μεταρρύθμιση, με άξονα την ενίσχυση της κοινωνικής διάστασης και το δημοκρατικό και κοινωνικό έλεγχο των ευρωπαϊκών θεσμών και πολιτικών», έγραψε.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός προχώρησε ένα βήμα παραπέρα κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής. Από τον αγγλόφωνο λογαριασμό του στο twitter συμπλήρωσε πως «οι προτάσεις της Κομισιόν πρέπει να κινηθούν προς την κατεύθυνση της δημοκρατικής εμβάθυνσης και της κοινωνικής συμμετρίας. Οι προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να δώσουν μάχη ώστε να αποφευχθεί τα δοθούν τα κλειδιά από τους τεχνοκράτες του Eurogroup σε αυτούς του ESM. Η αλλαγή πρέπει να δίνει τα κλειδιά σε όργανα που είναι υπόλογα στους ευρωπαίους πολίτες. 


Να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας μετείχε στην προπαρασκευαστική Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.


 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v